Reteta Friptura De Porc La Tava Cu Ciuperci
Cea
mai buna si mai gustoasa carne este carnea de porc, o carne care merge
preparata atat fripta la gratar, prajita la ceaun sau tigaie, cat si inabusita la
cuptor cu diferite sosuri si legume. O
reteta foarte simpla si usoara este reteta de friptura la tava pe care eu am
s-o prepar acum si anume reteta friptura de porc la tava cu ciuperci.
Pentru 4 portii de friptura avem nevoie de carne de porc cu os: coaste de porc (4 bucati) si antricot de porc (4 bucati), 16 ciuperci champignon, 2 linguri ulei, 1 cana apa, 1 ceasca vin alb, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita boia de ardei.
Pentru 4 portii de friptura avem nevoie de carne de porc cu os: coaste de porc (4 bucati) si antricot de porc (4 bucati), 16 ciuperci champignon, 2 linguri ulei, 1 cana apa, 1 ceasca vin alb, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita boia de ardei.
Cum
se face friptura la tava. Daca nu am cumparat carne gata portionata atunci o
portionam noi, coasta de porc o taiem dea lungul osului separand coastele intre
ele obtinand bucati de coasta cu carne, iar antricotul (cotlet de porc) il taiem felii de 1cm
grosime. Ungem bucatile de carne pentru friptura cu ulei, le condimentam cu
sare, piper, boia si cimbru si le masam usor ca sa intre gustul peste tot.
Cum
se prepara friptura la tava. Ungem o tava de cuptor cu putin ulei, asezam frumos
bucatile de carne, adaugam o cana de apa si acoperim tava cu folie de aluminiu.
Dam tava la cuptorul incins la 250 grade pentru 45 minute. Cat timp friptura
este la cuptor ne ocupam de ciuperci pe care le spalam si le curatam cat de cat
de coaja, le lasam intregi cu piciorus. Scoatem tava din cuptor, intoarcem
carnea si o stropim cu vin, asezam ciupercile in sosul format printre carne si o dam la
cuptor neacoperita pentru inca 30 minute. Servim friptura fierbinte cu diferite salate
sau muraturi, asezam pe farfurie cate o bucata de coasta si antricot de porc si
2 linguri de sos de vin.
Friptura
de porc in sos de vin, o reteta de mancare minunata preparata la cuptor, o
friptura din carne de porc gustoasa si frageda de ti se topeste in gura, un fel
de mancare principal de weekend servit alaturi de cei dragi, sa nu uitam de un
pahar de vin bun de butuc care merge de minune servit la friptura.
Daca
cauti retete de fripturi la cuptor, retete cu porc sau mancaruri cu carne, incearca
aceasta reteta simpla.
Pofta
Buna!
Super!
RăspundețiȘtergere