Printre alimentele absolut necesare
omului, fructele sunt deosebit de importante atat pentru calitatile nutritive
cat si pentru gustul lor. Consumul de fructe nu trebuie sa scada nici
in perioada de iarna.
In atentia unei gospodine chibzuite trebuie sa stea si aprovizionarea cu fructe atat in stare proaspata cat si conservata sub diferite forme. Sa folosim din plin sezonul fructelor proaspete pentru a pregati cat mai multe sortimente conservate pentru iarna.
Intotdeauna fructele alese trebuie sa fie proaspete, coapte si sa nu fie stricate. Fructele pot fi conservate in diverse feluri. O metoda veche dar foarte eficienta si mai ales economica este uscarea fructelor la soare. Bunicile noastre practicau aceasta metoda cu succes. Dar este bine sa fim totdeauna receptivi la nou si sa stim ca ele se pot usca in afara de soare si in cuptoare sau in uscatorii speciale.
Fructele se mai pot conserva sub forma de: gemuri, dulceturi, piureuri de fructe, sucuri, compoturi, marmelade, magiunuri, serbeturi de fructe. Dintre toate, dulceata de nuci verzi, cea din petale de trandafiri, cea din smochine, de pepene sau portocale sunt magice.
Unele dintre fructe se folosesc intregi cum sunt: capsuni, zmeura, afine, coacaze, visine, cirese, struguri. Altele care sunt mai mari se taie in diferite forme si marimi: felii, rondele, cuburi, sau chiar date pe razatoare: mere, pere, prune, piersici sau gutui.
Varietatea mare a fructelor pe care ni le ofera cu generozitate natura si multitudinea de retete ne permite sa nu pierdem nimic din belsugul gradinilor si al livezilor. Metodele de conservare al fructelor se cunosc din vechime insa in timp ele au evoluat si s-au diversificat foarte mult. Daca cauti retete de gemuri, retete de compoturi si retete de dulceturi pentru iarna gasesti cateva si aici:
In atentia unei gospodine chibzuite trebuie sa stea si aprovizionarea cu fructe atat in stare proaspata cat si conservata sub diferite forme. Sa folosim din plin sezonul fructelor proaspete pentru a pregati cat mai multe sortimente conservate pentru iarna.
Intotdeauna fructele alese trebuie sa fie proaspete, coapte si sa nu fie stricate. Fructele pot fi conservate in diverse feluri. O metoda veche dar foarte eficienta si mai ales economica este uscarea fructelor la soare. Bunicile noastre practicau aceasta metoda cu succes. Dar este bine sa fim totdeauna receptivi la nou si sa stim ca ele se pot usca in afara de soare si in cuptoare sau in uscatorii speciale.
Fructele se mai pot conserva sub forma de: gemuri, dulceturi, piureuri de fructe, sucuri, compoturi, marmelade, magiunuri, serbeturi de fructe. Dintre toate, dulceata de nuci verzi, cea din petale de trandafiri, cea din smochine, de pepene sau portocale sunt magice.
Unele dintre fructe se folosesc intregi cum sunt: capsuni, zmeura, afine, coacaze, visine, cirese, struguri. Altele care sunt mai mari se taie in diferite forme si marimi: felii, rondele, cuburi, sau chiar date pe razatoare: mere, pere, prune, piersici sau gutui.
Varietatea mare a fructelor pe care ni le ofera cu generozitate natura si multitudinea de retete ne permite sa nu pierdem nimic din belsugul gradinilor si al livezilor. Metodele de conservare al fructelor se cunosc din vechime insa in timp ele au evoluat si s-au diversificat foarte mult. Daca cauti retete de gemuri, retete de compoturi si retete de dulceturi pentru iarna gasesti cateva si aici:
Dulceata de capsuni
Dulceata de nuci
http://www.preparatedevis.ro/2013/02/dulceata-de-nuci-ingrediente-120-nuci-1.html
Dulceata de afine
http://www.preparatedevis.ro/2013/08/dulceata-de-afine.html
http://www.preparatedevis.ro/2016/07/dulceata-de-afine-de-padure.html
Dulceata de dovleac
http://www.preparatedevis.ro/2014/10/dulceata-de-dovleac.html
Dulceata de morcovi
http://www.preparatedevis.ro/2014/10/dulceata-de-morcovi.html
Dulceata de portocale
http://www.preparatedevis.ro/2014/07/dulceata-de-portocale.html
Dulceata de soc
http://www.preparatedevis.ro/2013/06/dulceata-de-soc.html
Dulceata de caise
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/dulceata-de-caise-retete-dulceata-de.html
Dulceata de visine
http://www.preparatedevis.ro/2013/02/dulceata-de-visine-ingrediente-1.html
Dulceata de trandafiri
http://www.preparatedevis.ro/2013/06/dulceata-de-trandafiri.html
Dulceata de ceapa
http://www.preparatedevis.ro/2013/11/dulceata-de-ceapa.html
Gem de capsuni
http://www.preparatedevis.ro/2016/06/gem-de-capsuni.html
Gem de prune
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/gem-de-prune-retete-gem-de-prune.html
Gem de prune si piersici
http://www.preparatedevis.ro/2013/09/gem-de-prune-si-piersici.html
Gem de caise
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/gem-de-caise-retete-gem-de-caise.html
Magiun de prune
http://www.preparatedevis.ro/2015/08/magiun-de-prune.html
Compot de caise
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-caise.html
Compot de gutui
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-gutui.html
Compot de fructe
http://www.preparatedevis.ro/2013/07/compot-de-fructe.html
Compot de piersici
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-piersici.html
Compot de prune
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-prune.html
Compot de struguri
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-struguri.html
Compot de visine
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-visine.html
http://www.preparatedevis.ro/2013/02/dulceata-de-nuci-ingrediente-120-nuci-1.html
Dulceata de afine
http://www.preparatedevis.ro/2013/08/dulceata-de-afine.html
http://www.preparatedevis.ro/2016/07/dulceata-de-afine-de-padure.html
Dulceata de dovleac
http://www.preparatedevis.ro/2014/10/dulceata-de-dovleac.html
Dulceata de morcovi
http://www.preparatedevis.ro/2014/10/dulceata-de-morcovi.html
Dulceata de portocale
http://www.preparatedevis.ro/2014/07/dulceata-de-portocale.html
Dulceata de soc
http://www.preparatedevis.ro/2013/06/dulceata-de-soc.html
Dulceata de caise
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/dulceata-de-caise-retete-dulceata-de.html
Dulceata de visine
http://www.preparatedevis.ro/2013/02/dulceata-de-visine-ingrediente-1.html
Dulceata de trandafiri
http://www.preparatedevis.ro/2013/06/dulceata-de-trandafiri.html
Dulceata de ceapa
http://www.preparatedevis.ro/2013/11/dulceata-de-ceapa.html
Gem de capsuni
http://www.preparatedevis.ro/2016/06/gem-de-capsuni.html
Gem de prune
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/gem-de-prune-retete-gem-de-prune.html
Gem de prune si piersici
http://www.preparatedevis.ro/2013/09/gem-de-prune-si-piersici.html
Gem de caise
http://www.preparatedevis.ro/2013/03/gem-de-caise-retete-gem-de-caise.html
Magiun de prune
http://www.preparatedevis.ro/2015/08/magiun-de-prune.html
Compot de caise
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-caise.html
Compot de gutui
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-gutui.html
Compot de fructe
http://www.preparatedevis.ro/2013/07/compot-de-fructe.html
Compot de piersici
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-piersici.html
Compot de prune
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-prune.html
Compot de struguri
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-struguri.html
Compot de visine
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/compot-de-visine.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu