Reteta Lapte De Pasare De Casa Cu Ciocolata Vanilie Si Cacao
Un
desert dulce si cremos indragit de iubitorii cremelor de ciocolata este reteta lapte de pasare cu ciocolata. Reteta se prepara foarte simplu, iar pentru
cine a preparat macar o data reteta clasica de lapte de pasare o sa fie si mai
simplu. Pentru 4 portii avem nevoie de: 1l lapte, 6 oua, 7 linguri zahar, 2
lingurite rase faina, 100g ciocolata amaruie, 1 lingura cacao, ½ sticluta
esenta de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de la 1 lamaie, 1 praf de sare.
Cum
se face lapte de pasare. Laptele se pune la fiert de preferat intr-o cratita
mai intinsa. Pana fierbe laptele separam ouale albusuri de galbenusuri,
ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un castronel cu o lingura de cacao.
Cum
se prepara lapte de pasare cu ciocolata. Punem un praf de sare peste albusuri
si le mixam foarte bine pana cand acestea nu mai cad din castron, apoi cu
lingura luam din albus si punem in laptele care fierbe la foc mic.
O sa facem
niste galuste din albus pe care o sa le fierbem in lapte timp de 1 minut pe
ambele parti, apoi le scoatem frumos cu o spumiera pe o farfurie. Dupa ce am
terminat tot albusul, oprim focul si lasam laptele sa se raceasca putin cat
timp ne ocupam de crema de ciocolata.
In
castronul cu ciocolata si cacao punem 2-3 linguri de lapte fierbinte si
amestecam putin ca sa ajutam ciocolata sa se topeasca. Galbenusurile le mixam foarte
bine cu un praf de sare si 7 linguri de zahar, le mixam bine pana cand zaharul
este complet dizolvat apoi adaugam faina, coaja de lamaie si crema de ciocolata, continuam sa
mixam turnand treptat din lapte pana cand il punem pe tot. Punem din nou laptele pe foc si il dam in clocot
amestecand continuu. Laptele nu trebuie fiert prea mult deoarece o sa se
ingroase imediat, sunt suficiente 2-3 clocote.
Dar putem prepara 2 compozitii, o compozitie clasica doar cu vanilie si una cu ciocolata, merg foarte bine servite impreuna. De exemplu putem pune intr-un pahar straturi de crema de vanilie si ciocolata, iar in mijloc si deasupra asezam galuste pudrate cu ciocolata.
Pastram
la rece 1-2 ore atat crema de ciocolata cat si galustele din albusuri, iar cand
s-au racit le punem in castronase sau farfurioare si le servim ornate cu
ciocolata rasa.
Lapte de pasare, un desert racoros cu un gust si o aroma minunata de vanilie si ciocolata, o reteta de ceva dulce pe care o putem prepara oricand ne este pofta de dulciuri, deserturi sau prajituri de casa.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu