Reteta Supa De Vara Cu Rosii Si Legume Proaspete Praparata Acasa
Trece sezonul rosiilor proaspete
si este pacat sa nu profitam cat mai avem ocazia si sa mai gatim o supa de rosii. Supita de rosii este un fel de mancare principal simplu si
usor de preparat, o supa de vara cu legume care pe langa faptul ca este foarte
gustoasa si hranitoare mai este si sanatoasa.
Daca vrei retete de supe incearca aceasta reteta simpla si rapida.
Daca vrei retete de supe incearca aceasta reteta simpla si rapida.
Cum se prepara supa de rosii. Pentru
6 portii de supa avem nevoie de 1kg rosii de gradina bine coapte, 2 cepe, 3
cartofi, 2 morcovi, ¼ telina radacina, 1 ardei gras, 3 linguri ulei, 500ml apa,
1 mana fidea, 1 lingurita sare, ½ legatura patrunjel verde. Supa se prepara
foarte simplu in aproximativ 40 minute.
Cum se face supa de rosii. Pregatim
toate legumele pe care le curatam si le spalam foarte bine sub jet de apa.
Rosiile le curatam de cotor si le taiem cubulete, sau le mixam la blender, ori
le dam pe razatoare. Ceapa o taiem marunt, morcovii si telina cubulete, ardeiul
bucatele, cartofii bucati potrivit de mari, verdeata o tocam marunt.
Incingem putin ulei intr-o cratita si calim 2-3 minute toate legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le amestecam in uleiul incins dupa care adaugam rosiile si le dam in clocot. Completam cu apa pna la consistenta dorita si fierbem mancarea la foc mediu pana cand toate legumele sunt fierte.
Incingem putin ulei intr-o cratita si calim 2-3 minute toate legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le amestecam in uleiul incins dupa care adaugam rosiile si le dam in clocot. Completam cu apa pna la consistenta dorita si fierbem mancarea la foc mediu pana cand toate legumele sunt fierte.
Supa nu trebuie sa fie nici prea
zemoasa dar nici prea groasa, cel mai bine se face dupa gustul fiecaruia adaugand
apa pana la consistenta dorita. Cand legumele sunt fierte se adauga o mana de
fidea, se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 1 minut dupa care se opreste focul, se adauga verdeata tocata
marunt si se acopera cratita cu capac.
Supa de legume se serveste calda fiind
foarte gustoasa, dar si rece fiind foarte revigoranta servita in special pe
timpul verii.
Supa de rosii, o supa de vara
preparata in special pe timpul verii atunci cand rosiile sunt proaspete, dar se
poate prepara si iarna cu suc de rosii fiind la fel de gustoasa. Se serveste cu
un ardei iute si verdeata tocata marunt presarata deasupra. Daca cauti mancaruri cu legume si retete de post atunci incearca aceasta reteta de supa, o supa foarte apreciata pentru sanatate, diete, cure de slabire, regim alimentar, etc.
Pofta Buna!
O supa care imi place si o recomand pentru tot timpul anului
RăspundețiȘtergere