Reteta Mancare Rapida Preparata La Tigaie Din Carne Si Legume
O
mancare simpla si gustoasa, preparata din 2 feluri de carne, 3 feluri de ardei,
3 feluri de ceapa, totul inabusit intr-un sos de rosii placut picant cu ardei iute si condimente, este reteta de
tocanita la tigaie.
Reteta de tocana se prepara foarte usor si este gata in maxim 40 minute, reteta este foarte simpla, este o mancare usoara romaneasca pe care o mananci foarte usor.
Reteta de tocana se prepara foarte usor si este gata in maxim 40 minute, reteta este foarte simpla, este o mancare usoara romaneasca pe care o mananci foarte usor.
Cum
se face tocanita. Pentru 6 portii de tocana vom folosi urmatoarele ingrediente: carne de pui (2 pulpe de pui), carne de porc (300g ceafa de porc), 1 ceapa rosie mare, 1 ceapa
galbena mare, 1 ceapa alba mare, 2 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu, 2
ardei kapia rosu, 2 rosii, 2 ardei iuti, 3 linguri ulei, 1 lingura bulion,
½ ceasca de vin alb, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ boia de
ardei dulce (condimente dupa gust).
Cum
se prepara tocanita. In primul rand ne ocupam de carne pe care o spalam si o
taiem cuburi potrivit de mari, o condimentam cu putina sare si piper
si apoi o punem la prajit intr-o tigaie mare (28cm) cu ulei incins.
Cat
timp carnea se prajeste la foc mediu ne ocupam de legume pe care le curatam si le spalam apoi le taiem cuburi. Depinde de marimea legumelor, eu am
procedat in felul urmator: ceapa si rosiile le-am taiat in patru si apoi fiecare sfert pe jumatate,
ciusca iute am taiat-o rondele, ardeii i-am taiat in patru si apoi fiecare sfert in
bucati.
Cand
carnea a fost patrunsa am adaugat pe rand la interval de 3 minute: ceapa si ciusca iute, rosiile, ardeiul gras si capia. Am acoperit tigaia cu un capac si am inabusit legumele ca sa se faca mai repede amestecand periodic.
Pasta de tomate am dizolvat-o in ceasca de vin si am
turnat-o in tigaie, am condimentat dupa gust cu sare, piper si boia. Am lasat
mancarea sa fiarba la foc mediu pana cand legumele au fost patrunse.
Se mai
adauga putina apa daca este nevoie, cantitatea sosului trebuie reglat de la
inceput tinand cont ca bucatile de carne si legume trebuie acoperite 75% de
sos. Cand mancarea este gata se serveste calda cu o mamaliguta aburinda, se asaza in mijlocul farfuriei putina mamaliga iar de jur imprejur se pun atat bucati de carne de porc si pui cat si legume si mult sos. O reteta simpla de mamaliga poti gasi si aici.
Tocana
picanta la tigaie, o tigaie picanta de carne si legume, o mancare romaneasca
din bucataria romaneasca traditionala, un preparat din carne si legume tare gustos
si aromat, pe care il mananci oricand cu pofta si placere.
Daca cauti retete
simple si rapide de mancare, sau mancaruri cu carne si mancaruri cu legume,
atunci incearca aceasta reteta mai speciala.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu