Reteta Cheesecake Cu Branza De Vaci Si Fructe De Padure
Ingrediente
pentru blat
- 200g biscuiti digestivi (25 bucati)
- 50g zahar (3 linguri)
- 100g unt
Ingrediente
pentru crema
- 1kg branza de vaci grasa (branza dulce)
- 250g smantana
- 4 oua
- faina (3 linguri)
- 1 cana zahar (250g)
- 1 praf de sare
- coaja de lamaie rasa (1 lamaie)
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod
de preparare
Cum
se face un cheesecake perfect. Reteta cheesecake, prajitura cu branza sau prajitura in trei straturi
se prepara foarte simplu. Nu exista nici un secret pentru un cheesecake reusit,
urmeaza pasii facuti de mine si o sa vezi cat de simplu este.
In
primul rand ne ocupam de blat, o sa facem un blat pentru prajitura din biscuiti
digestivi cu scortisoara si ovaz, care la final o sa fie foarte gustos.
Grosimea blatului se poate face dupa preferinta fiecaruia, dar pentru inceput
prepara un blat din 25 biscuiti.
Se amesteca untul topit la temperatura camerei
cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga biscuitii maruntiti foarte bine si se amesteca
bine compozitia.
O
sa folosim o forma de tort cu diametrul de 22cm pe care o ungem cu unt pana
sus, in ea asezam compozitia de blat de biscuiti presand bine compozitia pe fundul
tavii si 2cm pe pereti, apoi o pastram la frigider cat timp facem compozitia
pentru cheesecake.
Pornim
aragazul la 170 grade. Branza de vaci proaspata o mixam la viteza mica impreuna
cu 250g zahar si un praf de sare (crema de branza), adaugam faina si apoi smantana. Nu trebuie
mixat mult timp si nici la viteza mare, compozitia nu trebuie sa fie prea fina
deoarece va crapa. Adaugam ouale unul cate unu si apoi coaja de lamaie si
zaharul vanilat.
Compozitia o rasturnam peste blatul de biscuiti, nivelam
frumos deasupra si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi inca
60 minute la 120 grade. Forma de tort o punem in alt vas si apoi o dam la
cuptor, prajitura cand este gata trebuie sa aiba mijlocul putin moale, normal
dupa 60 minute se verifica, aici depinde si de aragaz. Eu m-am grabit si am dat focul putin mai tare si prajitura a avut o tentativa de rumenire dar am fost pe faza.
Cand prajitura este gata se lasa
sa se raceasca foarte bine, se poate pastra peste noapte la rece iar a doua zi
se desface din forma de tort si se orneaza cu fructe de padure sau orice toping de fructe ne place.
New
York Cheesecake, un desert delicios, cremos, pufos, racoros, o reteta de
prajitura pe care trebuie doar s-o gusti o singura data ca sa te indragostesti
de ea. Cheesecake este foarte aromat si aspectuos si merge preparat si ca un
tort festiv. Daca vrei retete de torturi si prajituri de casa incearca si aceasta reteta usoara.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu