Reteta Pulpe De Pui Prajite La Tigaie Servite Cu Mujdei Si Mamaliga
O
mancare romaneasca tare gustoasa pe care n-o poti refuza este reteta de pui
prajit la ceaun sau tigaie servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Reteta se
prepara foarte simplu si usor si este gata in 30 minute. Pentru preparare avem
nevoie de carne de pui (copane si aripioare de pui), ulei pentru prajit carnea,
sare si piper macinat pentru condimentat carnea, usturoi pentru mujdei, malai
pentru mamaliga si branza rasa.
Cum
procedam, carnea portionata si spalata o pudram cu putina sare si piper si o
punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O aburim la inceput acoperind
tigaia cu un capac, apoi o lasam sa se prajeasca fara capac.
Alaturi
punem apa la fiert pentru mamaliga, ca sa ne iasa o mamaliga fara batai de cap vom
folosi cantitati masurate: 3 cani de apa si o cana de malai. In apa care fierbe
punem ½ lingurita sare si adaugam malaiul in ploaie amestecand continuu, lasam
mamaliga sa fiarba acoperita amestecand periodic pana cand este gata.
Cat
timp carnea se prajeste si mamaliga fierbe ne ocupam de usturoi pe care il
curatam si il zdrobim (sau il dam pe razatoarea fina), apoi il frecam cu putina
sare la inceput apoi adaugand ulei pana obtinem o crema de usturoi, picuram
putin otet dupa gust si diluam cu apa pana la consistenta dorita.
Mancarea
o servim fierbinte, cand mamaliga este gata o asezam fierbinte in forme pe care
le acoperim cu farfurii sa se abureasca si apoi le rasturnam. Asezam mamaliga in mijlocul
farfuriei si carnea de pui prajita langa ea, la fel branza rasa si mujdeiul de usturoi.
Pui
cu mamaliga si mujdei de usturoi, o mancare traditionala romaneasca, delicioasa,
gustoasa si apetisanta pe care o mananci cu multa placere alaturi de un vin bun
rosu de butuc, un fel de mancare si un meniu de weekend alaturi de cei dragi.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu