Reteta Friptura Din Piept De Porc Marinat La Cuptor
O
friptura de porc delicioasa pentru masa de Craciun sau pentru un weekend reusit
petrecut in familie sau cu prietenii este reteta de friptura de porc la cuptor.
Friptura din piept de porc se prepara foarte simplu si usor, iar pentru reusita
acesteia iti trebuie doar putina pofta de gatit si bunadispozitie. Incearca
cu incredere si reteta mea.
Ingrediente
friptura
- 1,5 kg piept de porc cu grasime sorici si oase
- 2 cepe galbene
- 2 cepe rosii
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 200ml supa de carne sau apa
- 200ml vin alb de calitate
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita piper boabe
Ingrediente
marinata
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita oregano
- 1 foaie de dafin
- 2 cuisoare
- ½ ceasca vin alb
Mod
de preparare
Cum
se face friptura din piept de porc. Cum pregatim carnea pentru friptura.
In primul rand ne ocupam de carne, crestam soriciul in patratele de 1,5cm. Cum procedam ca sa ne fie mai simplu, carnea spalata inainte si stearsa de apa o asazam cu soriciul in sus si ii taiem (o crestam) mai intai soriciul in felii de 1,5cm latime, crestaturile trebuie sa treaca de grasime si sa ajunga la carne, apoi taiem invers formand patratele.
In primul rand ne ocupam de carne, crestam soriciul in patratele de 1,5cm. Cum procedam ca sa ne fie mai simplu, carnea spalata inainte si stearsa de apa o asazam cu soriciul in sus si ii taiem (o crestam) mai intai soriciul in felii de 1,5cm latime, crestaturile trebuie sa treaca de grasime si sa ajunga la carne, apoi taiem invers formand patratele.
Ca sa nu ne chinuim trebuie sa avem un cutit foarte
bine ascutit, iar carnea trebuie sa fie cat mai rece. Facem
o marinata, amestecam uleiul de masline cu lista de condimente si ierburi
aromatice enumerata mai sus, adaugam o ceapa mica tocata marunt si un catel de
usturoi zdrobit, iar cu pasta (bait) rezultata ungem foarte bine bucata de carne de
porc.
Carnea masata si frectionata foarte bine o introducem intr-o punga alimentara,
adaugam putin vin, o foaie de dafin, inchidem bine punga si o pastram la rece
minim 2 ore sau pana a doua zi.
Cum
se prepara friptura de porc. Intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei asezam la
inceput sub forma unui pat de legume cepele taiate bucati, daca ceapa este mica
o taiem in sferturi. Printre ceapa punem catei de usturoi intregi, cateva
boabe de piper, un praf de sare, putin cimbru si rozmarin.
Scoatem
pieptul de porc din marinata, il scurgem putin de zeama si il punem intr-o
tigaie cu ulei incins unde il prajim cate 2 minute pe toate partile, pana cand prinde
putina culoare si crusta, apoi il asezam in tava cu soriciul in sus pe patul de legume.
Adaugam supa de carne si putin vin, acoperim tava cu capac sau folie de aluminiu
si o dam la cuptor la 180 grade pentru 120 minute. Bucata de friptura se
stropeste periodic cu sos din tava, iar dupa 90 minute se descopera si se lasa
sa se rumeneasca.
Eu
am lasat pieptul de porc cu tot cu os (coaste de porc) deoarece si oasele sunt bune
si dau un gust bun sosului, iar in tava de cuptor nu am folosit gratar, am
adaugat treptat supa si vin atunci cand a fost nevoie astfel incat in sosul
format sa stea doar coastele de porc iar bucata de carne sa fie deasupra.
Cand friptura a fost gata, am scos carnea intr-un platou iar sosul l-am mixat la blender, l-am condimentat dupa gust cu sare si piper si l-am servit alaturi de carnea feliata.
Friptura de porc, o reteta de mancare gustoasa preparata la tava in cuptor, din carne de porc frageda de ti se topeste in gura servita alaturi de sos si muraturi ca sa alunece mancarea mai bine. Daca vrei retete cu porc sau preparate din porc, incearca si aceasta reteta de friptura simpla si tare gustoasa care merge preparata de Craciun sau oricand iti e pofta de o mancare cu porc la cuptor.
Pofta Buna!
Cand friptura a fost gata, am scos carnea intr-un platou iar sosul l-am mixat la blender, l-am condimentat dupa gust cu sare si piper si l-am servit alaturi de carnea feliata.
Friptura de porc, o reteta de mancare gustoasa preparata la tava in cuptor, din carne de porc frageda de ti se topeste in gura servita alaturi de sos si muraturi ca sa alunece mancarea mai bine. Daca vrei retete cu porc sau preparate din porc, incearca si aceasta reteta de friptura simpla si tare gustoasa care merge preparata de Craciun sau oricand iti e pofta de o mancare cu porc la cuptor.
Pofta Buna!
arata extraordinar de bine!
RăspundețiȘtergere