Retete Rulouri De Pui La Cuptor Umplute Cu Ardei Si Cascaval
O mancare rapida cu piept de pui, piure de
cartofi si muraturi este reteta rulouri de pui cu ardei si cascaval prajite
putin la tigaie si apoi coapte la cuptor. Reteta se prepara foarte simplu si
usor in maxim 40 minute si este o mancare gustoasa, un fel de mancare indragita in special de cei mici, o friptura de pui delicioasa si consistenta pentru masa de pranz sau
servita ca un aperitiv rece si cald. Ruloul seamana putin cu un snitel de pui
cu pesmet sau cordon bleu, iar daca vrei retete cu pui sau preparate din pui incearca aceasta reteta de friptura.
Cum
se fac rulourile din piept de pui. Pentru 10 rulouri avem nevoie de urmatoarele
ingrediente: piept de pui (de la 2 pui), 5 felii cascaval (cascaval feliat subtire), 1
ardei rosu, 2 oua, 3 linguri faina, 3 linguri pesmet, ½ lingurita sare, ½ lingurita
piper macinat.
Cum
se prepara rulourile de pui. Cum procedam, ardeiul il spalam si il curatam de cotor si apoi il
taiem betisoare potrivit de groase. Pieptul de pui dezosat si fara piele il
congelam putin si apoi il feliem mai usor cat mai subtire. Punem bucatile de
piept de pui intre folii alimentare si le batem cu un ciocan pentru
snitele pana cand devin cat mai subtiri, dupa care le presaram cu sare si piper
si le asezam pe fiecare in parte cate o bucata de cascaval si un betisor de ardei. Cascavalul si ardeiul trebuie sa fie putin mai mici decat latimea pieptului de
pui. Infasuram bine rulourile pornind de la ardei si apoi prindem ruloul cu o
scobitoare ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Pregatim
in farfurii diferite faina, pesmetul si intr-un castron batem cele doua oua.
Incingem ulei suficient intr-o tigaie si aoi luam un rulou de pui si il trecem
prin faina, apoi prin ou iar la sfarsit prin pesmet dupa care il punem in
tigaie la prajit cat sa se rumeneasca usor pe ambele parti, maxim 1 minut pe ambele
parti.
Procedam asemanator cu toate rulourile si apoi le punem intr-o tava de cuptor (tava yena) acoperita cu capac sau folie de aluminiu inca 10-15 minute la cuptor pana sunt facute (la 180 grade).
Cand sunt gata se scot din
cuptor si se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de piure de cartofi, gogosari
si castraveti in otei si nu in ultimul rand un vin bun rosu de butuc.
Rulouri
de pui, o reteta din carne de pui gustoasa si aspectuasa pentru o masa onomastica
de Sf. Mihail si Gavril sau pentru o masa festiva alaturi de cei dragi. Dar rulourile se mai pot servi si dupa ce s-au racit, se taie felii si se servesc sub forma de aperitiv.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu