Reteta Tochitura De Porc Cu Carne Si Carnati La Tigaie
Tochitura
de porc este o mancare traditionala din bucataria romaneasca preparata din
carne de porc, organe de porc, carnati de porc, costita de porc, totul prajit la
ceaun sau la tigaie si servit cu mamaliga, oua ochiuri si un mix de branza uscata
rasa deasupra, alaturi de muraturi sau mujdei de usturoi dupa preferinta. Reteta
de tochitura este foarte simpla si usor de preparat, se prepara in special de
Craciun sau atunci cand se taie porcul si seamana putin cu pomana porcului.
Cum
se face tochitura de porc. Eu o sa prepar o tochitura mai simpla dar la fel de
gustoasa, o sa folosesc doar carne si carnati in mult sos care este tot gustul mancarii.
Pentru 6 portii avem nevoie de 1kg ceafa de porc proaspata, 700g carnati de porc
proaspeti, 200g sunca de porc, 3 cepe mari (rosie, alba, galbena), 3 catei de
usturoi, 200ml vin alb, 200ml apa, 1 lingurita untura de porc, 1 lingurita
bulion, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru macinat, 1
foaie de dafin. Condimentele se pun dupa gust, trebuie sa tinem cont ca si
carnatii sunt sarati si condimentati, gustul tochiturii se potriveste la
sfarsit.
Cum
se prepara tochitura de porc. Carnea si carnatii se portioneaza in bucati
potrivit de mari (de 2-3 degete), ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt,
iar sunca se taie bucatele.
Cum procedam, punem intai sunca intr-o tigaie incinsa
sa se topeasca, adaugam untura si putina apa si o fierbem pana cand incepe sa-si
lase grasime.
Apoi adaugam carnea si ceapa, condimentam cu piper, cimbru, dafin
si putina sare. Fierbem totul inabusit stropind din cand in cand cu apa
pana cand carnea este patrunsa si ceapa topita.
Adaugam carnatii iar dupa 5
minute pasta de tomate, amestecam periodic iar cand carnatii sunt patrunsi
adaugam usturoiul si vinul, lasam sa fiarba cateva minute si apoi potrivim
gustul de sare si piper. Cand sosul este bine legat oprim focul si servim
tochitura calda, asezam pe farfurie 2-3 linguri de mamaliguta calda iar alaturi punem bucati de carne, carnati si mult sos.
Tochitura
de porc, un preparat traditional romaneasc, o reteta de mancare foarte buna, gustoasa si consistenta, care se mananca cu multa placere si bucurie in preajma Craciunului si nu numai, alaturi de cei dragi cu o mamaliga aburinda si o carafa de vin de butuc bun.
Daca cauti retete cu porc, preparate din porc, sau mancaruri cu carne atunci incearca aceasta reteta romaneasca.
Pofta
Buna!
Trebuie s-o fac neaparat ca mor de pofta!cred ca e grozava la gust mai ales cu mamaliguta.
RăspundețiȘtergere