Retete Friptura De Curcan La Cuptor Frageda Si Gustoasa
Cea mai buna reteta de friptura
de curcan, o friptura la cuptor cu sos nelipsita pentru o masa festiva sau o
masa de sarbatori cum este cea de Craciun, este urmatoarea reteta de friptura
simpla si usor de preparat. Daca vrei retete de fripturi, retete de curcan si
preparate din curcan atunci incearca aceasta reteta. Friptura este gata in 90 minute iar condimentele se pot pune dupa gustul fiecaruia.
Ingrediente
- carne de curcan (copane si piept de curcan)
- 2 linguri ulei (ulei de masline)
- 250ml apa
- 250ml vin alb
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita cimbru macinat
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita piper boabe
- 2 foi de dafin
- 5 catei de usturoi
Mod de preparare
Cum se face friptura de curcan. Cum
procedam pentru o friptura rapida, portionam carnea in bucati potrivit de mari,
le presaram cu putina sare, apoi le ungem cu ulei si la final le condimentam cu
toate condimentele enumerate mai sus. Putem amesteca toate condimentele intr-un
castronel ca sa ne fie mai simplu.
Asezam bucatile de carne intr-o tava de cuptor, adaugam apa pana ce aceasta acopera carnea pe jumatate, punem 1-2 foi de dafin si piper boabe, cateii de usturoi curatati de coaja si taiati felii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 45 minute la 200 grade. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si o descoperim, intoarcem carnea si o stropim cu vin, apoi o dam la cuptor neacoperita pentru inca 15 minute, pana cand carnea este frumos rumenita. Servim friptura calda cu piure de cartofi si o salata de sezon.
Friptura de curcan, o friptura excelenta, frageda, aromata si foarte gustoasa pentru mesele festive, mai ales de Revelion care se asorteaza foarte bine cu o garnitura de cartofi si un pahar de vin bun, fiind foarte apreciata de toata lumea pentru gustul ei sublim.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu