Retete Piftie Dietetica Din Carne De Curcan Pentru Masa De Craciun Si Revelion
Un aperitiv foarte gustos si un
fel de mancare mai dietetic este piftia de curcan sau racitura de curcan. Reteta
este foarte usoara si simpla de preparat, este in special preparata de
sarbatori, de Craciun, Revelion, Sfantul Ioan si este o mancare ideala pentru
atunci cand tii cure, diete si vrei sa mananci ceva sanatos. Daca cauti retete
de curcan si preparate din curcan atunci incearca aceasta reteta dietetica, ingredientele
sunt pentru 6-7 castronele.
Ingrediente
- 2 aripi de curcan
- 2 gheare de curcan
- 1 tartita si putin din spate
- 1 cap de curcan
- 1 ceapa
- 10 boabe de piper negru
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita de sare
- 1 capatana de usturoi
- 1,5 l apa
Mod de preparare
Cum se face piftia de curcan. Bucatile
proaspete din carne de curcan cu os se spala, se portioneaza cat de cat, se oparesc
si se spumeaza, apoi se lasa sa fiarba la foc mic minim 60 minute, pana cand
carnea se desprinde singura de pe oase si zeama scade aproape la jumatate. In
apa in care am pus carnea la fiert am adaugat 1 ceapa curatata de coaja si
taiata pe jumatate, boabe de piper si foi de dafin, mai poti adauga dupa gust:
morcovi si telina. Eu am asezat la inceput bucatile de carne intr-o oala si am
adaugat apa cat sa acopere carnea cu 2-3 degete apoi am lasat-o sa fiarba la
foc mic.
Cum se prepara piftia de curcan. Usturoiul
se curata si se zdrobeste foarte bine, apoi se freaca cu putina sare pana devine
pasta, la fel ca la mujdei. Carnea se alege de oase si se asaza in castronele,
iar supa de curcan se strecoara si se alege de grasimea care o sa pluteasca
deasupra. Se pune pasta de usturoi in zeama si se vantura cu un polonic cateva
minute, zeama o sa se albeasca frumos si o sa prinda gust de usturoi. Se gusta
si se potriveste gustul de sare si se trece iar prin sita umpland castronele cu
ea, apoi se lasa la rece pana se intareste. Piftia de curcan se serveste cand
este bine legata, se orneaza cu boia sau piper si se serveste cu sos de hrean.
Piftie de curcan, foarte buna si gustoasa, un preparat traditional romanesc pe care-l mananci cu voie buna si mult drag la masa de Craciun, Revelion, Sfantul Ion sau orice masa festiva cand sunt alaturi toti cei dragi noua. Poate vrei si piftie de porc.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu