Retete Friptura Din Carne De Iepure La Cuptor
O friptura sanatoasa din carne
fara colesterol, foarte buna si gustoasa si foarte usor de preparat este
friptura de iepure. Carnea de iepure este slaba, fara grasimi si care se
mananca fara nici o grija ca ar putea fi grea sau greu de digerat, o alternativa
la friptura din carne de porc pe care uneori ne dorim sa o evitam. Friptura din
carne de iepure este o mancare sanatoasa, usoara dar foarte gustoasa si aromata.
O friptura la cuptor din carne de iepure in sos de rosii si vin, sau tocana de iepure la cuptor, se prepara in
felul urmator. Incearca aceasta reteta simpla de casa daca vrei retete de fripturi, retete de iepure si preparate din iepure.
Ingrediente
- carne de iepure (1 iepure)
- 2 cepe rosii
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa galbena
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 400g rosii in bulion
- 1 lingurita sare
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita piper boabe amestec (mozaic)
- ½ lingurita cimbru
- ½ lingurita coriandru
- ½ lingurita tarhon
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- 1 capatana mica usturoi
- 1 cana de apa (250ml)
- 1 ceasca de vin alb de tara (150ml)
- 1 ceasca de vin rosu de butuc (150ml)
- 5 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare
Iepurele il transam si o sa oprim
pentru friptura doar pulpele din fata si din spate, iar fiecare pulpa in parte
o portionam in bucati potrovit de mari. Mai putem pune la friptura si corpul pe care il taiem in bucati de 3 degete, coastele si burta, iar gatul, spatele si bucata de la fund le oprim dupa preferinta pentru ciorba de iepure.
Spalam bine carnea si o frecam putin cu
sare, apoi o prajim cateva minute intr-o tigaie cu ulei incins pana capata putina
culoare.
O sa folosim o tava de cuptor sau o oala pentru cuptor, punem putin
ulei in care am prajit carnea si calim cateva minute ceapa taiata marunt, apoi
adaugam ardeiul si morcovul taiate cubulete, iar dupa 5 minute punem rosiile
cuburi cu tot cu suc de rosii. Dam 1-2 clocote si punem bucatile de carne prajita,
completam cu apa si vin pana ce zeama depaseste carnea cu doua degete, condimentam
dupa gust si dam la cuptor pentru 120 minute la 200 grade. Friptura nu trebuie amestecata si nici acoperita cat timp este la cuptor.
Cand friptura este
gata (sosul a scazut si este frumos rumenita) adaugam usturoiul taiat cubulete si mai tinem 5 minute la cuptor. Servim
friptura calda cu mamaliguta.
Pofta Buna!
Imi propusesem sa inchid pentru o perioada capitolul "meniuri cu carne" dar acest fel cu o carne atat de usoara trebuie incercat,mai corupt.
RăspundețiȘtergereMultumesc, merita incercata ...o mancare usoara si sanatoasa!
Ștergere