Reteta Friptura Din Cotlete De Miel Marinate Fripte La Gratar Retete Pentru Masa De Paste
O
reţetă pentru grătar sau grill din carne de miel foarte gustoasă este reţeta de
cotlete marinate fripte la grătar. Friptura de miel la grătar se serveşte
simplă sau cu o garnitură de cartofi sau alte legume coapte, prăjite sau natur, piure
sau orez, salate de sezon, sos de fructe sau de rosii cherry coapte. Preparatul
este simplu, necesită doar mai mult timp pentru marinare si foarte putin timp
pentru gatire.
Ingrediente cotlete de miel la gratar
-8
cotlete de miel proaspete
-2 crenguţe rozmarin proaspăt
-1 crenguţă cimbru proaspăt
-3 linguri ulei de măsline
-1 lamâie mare
-3 căţei de usturoi
-½ linguriţă sare grunjoasă
-1 linguriţă piper măcinat
-2 crenguţe rozmarin proaspăt
-1 crenguţă cimbru proaspăt
-3 linguri ulei de măsline
-1 lamâie mare
-3 căţei de usturoi
-½ linguriţă sare grunjoasă
-1 linguriţă piper măcinat
Mod de preparare cotlete de miel marinate la gratar
Cum
se face un grătar de miel. In primul rând se prepară marinata pentru grătar, se
amestecă intr-un vas ulei de măsline, usturoi tăiat rondele sau zdrobit, zeamă
de lamâie, sare si piper macinat, frunze de rozmarin si cimbru verde. Se pune carnea şi
se amesteca bine in sosul de marinată format, se acoperă vasul cu folie alimentara şi se
păstrează la rece minim doua ore.
Ce
vin se bea la grătar. Trebuie sa ţinem cont că la un grătar reuşit o mare
contribuţie îl are şi băutura servită alături, aşa că înainte de grătar ne asigurăm că
avem la rece un vin roşu uşor sau un vin vechi care trebuie servit când are
temperatura de 14 grade cel usor si 18 grade cel vechi.
Se
incinge un grătar sau o tigaie grill, se freacă bine grătarul cu o bucată de grăsime,
apoi se pun bucăţile de carne de miel marinate la fript pe grătar aproximativ zece minute,
cinci minute pe o parte si încă cinci minute pe cealaltă parte. Pe timpul frigerii se
mai ung cotletele de miel cu sos din marinată rămas, iar când sunt gata se
servesc imediat cât sunt calde. Mie îmi plac mai rumenite dar se pot face şi mai puţin rumene.
Grătar de miel, o friptură delicioasă dintr-o carne gustoasă si suculentă care merge de minune preparată la grătar. Cotlete de miel la grătar, gustoase, foarte fragede si aromate preparate pentru masa de Paşte sau pentru un weekend reuşit care fac deliciul tuturor lângă o garnitură de cartofi cu rozmarin si un vin bun rosu, o reuşită sigură pentru o masa excelenta. Alte retete traditionale, retete cu miel aici, retete pentru masa de Paști aici. Pofta Buna!
O friptura sanatoasa si speciala
RăspundețiȘtergere