Un gratar de pui delicios preparat
in weekend alaturi de familie sau prieteni este reteta de pui picant cu lamaie la
grătar sau grill. Friptura de pui la gratar o poti servi cu ciuperci, cartofi, legume nature sau coapte, salata
si binenteles feliute de lamaie. Daca vrei retete pentru gratar, idei meniu gratar si idei gratar pui atunci incearca aceasta reteta simpla cu pui marinat. Ingredientele sunt pentru 4 portii, iar
condimentele se adauga dupa gust si preferinta.
Ingrediente gratar
- 4 pulpe de pui intregi
- 1 lamaie verde (limetă)
Indrediente marinata
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita piper macinat
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita sare
- 1 lamaie
Mod de preparare
Cum se face marinata pentru
gratar. Pentru prepararea sosului de marinata se incinge uleiul de masline
intr-o tigaie si se adauga ceapa, ciusca si usturoiul tocate marunt, se tin pe
foc timp de 5 minute pana cand incep sa se rumeneasca.
Intr-un castron punem coaja rasa
si zeama de la o lamaie, mai adaugam piper macinat, scortisoara, sare, continutul din tigaia
de ceapa calita si amestecam bine continutul. Copanele le lasam intregi sau le
portionam, le spalam si le parlim la flacara aragazului, le crestam de mai
multe ori pe fiecare parte si le amestecam bine in marinată. Lasam carnea la
marinat acoperita timp de 60 minute la temperatura camerei sau pana a doua zi la
frigider, de preferat ar fi de seara pana a doua zi.
Pregatim un gratar sau grill iar
cand acesta este bine incins scoatem bucatile de carne de pui din marinata si
le frigem timp de 20 minute ungandu-le din cand in cand cu sosul din marinata
si intorcandu-le pe ambele parti pana cand sunt bine facute.
Servim bucatile de pui imediat cat sunt fierbinti garnisite cu felii de lamaie verde. Pui la gratar, un preparat foarte gustos, fraged si sanatos care se face foarte rapid si care va fi pe placul tuturor alaturi de castraveti murati si un vin bun de tara.
Servim bucatile de pui imediat cat sunt fierbinti garnisite cu felii de lamaie verde. Pui la gratar, un preparat foarte gustos, fraged si sanatos care se face foarte rapid si care va fi pe placul tuturor alaturi de castraveti murati si un vin bun de tara.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu