Retete Placinte Cu Branza In Foi Yufka La Tigaie
Un
preparat delicios din bucataria turceasca este Yufka cu branza sau gozleme, adica o
placinta preparata din foi de placinta turcesti numite Yufka umplute
cu branza sarata, apoi coapte dupa preferinta la tigaie sau la cuptor. Daca vrei retete de placinte atunci incearca aceasta reteta turceasca usoara si delicioasa, ingredientele sunt pentru 4 placinte cu branza.
Pentru preparare avem
nevoie de 2 foi de placinta Yufka, 200g branza telemea de vaca sau de oaie, 2 linguri de lapte sau iaurt, 2 linguri de ulei.
Modul
de preparare este foarte simplu si rapid, iar rezultatul obtinut este garantat,
placinta yufka cu branza fiind foarte buna si gustoasa. Cum procedam, branza o
radem pe razatoarea mare dupa care o amestecam cu 1-2 linguri de iaurt sau
lapte pana cand obtinem o pasta groasa. Desfacem o foaie de placinta si o
taiem in doua parti egale. Luam fiecare bucata, o stropim cu foarte putin ulei
dupa care indoim marginile in interior rezultand o forma de dreptunghi, apoi punem peste ea umplutura de branza
si o intindem uniform pe toata suprafata. Indoim intai marginile si le lipim
bine, apoi impaturim placinta astfel incat umplutura sa fie acoperita iar placinta sa fie la dimensiunea tigaii in care o vom coace.
Incingem
o tigaie ceramica sau de teflon, o stropim cu putin ulei si apoi coacem
placinta yufka pe ambele parti pana cand este frumos rumenita. Cand este gata o
scoatem pe o farfurie in care am pus un servetel si procedam asemanator si cu
celelalte.
Placinta
yufka cu branza, o placinta delicioasa, cu foi usor crocante dar fragede in acelasi timp, cu o umplutura de branza
buna si sarata, care ti se topesc in gura si de care nu te saturi prea usor, cu
cat mananci cu atat vrei mai mult. Servim placinta calda simpla sau cu iaurt.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu