Cum se apropie Duminica Floriilor si avem dezlegare la
peste vom pregati un preparat din peste foarte simplu, rapid si tare gustos.
Pentru o masa de peste pentru 2 persoane vom avea nevoie de 2 carasi maricei
(500g bucata), 250ml vin alb demisec, 50ml apa, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper
macinat, 2 linguri ulei de masline, 2 crengute de cimbru, 1 lamaie mare.
Pestele trebuie sa fie foarte proaspat, il curatam de
solzi, branhii si intestine dupa care il spalam bine sub jet de apa rece si ii crestam pe ambele parti. Presaram sare atat in interior cat si in exterior,
ungem pestele cu ulei de masline, il condimentam cu piper macinat si punem crengute
de cimbru si feliute de lamaie in burta pestelui.
Dam pestele pentru o ora la frigider dupa care il scoatem
si il asezam intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, apoi turnam vinul alb si putina apa, stropim deasupra cu ulei de masline si introducem tava in cuptorul incalzit la 200 grade unde il vom lasa
sa se coaca in voie timp de 30-45 minute.
Din cand in cand mai stropim pestele cu sosul din tava format iar cand s-a rumenit il scoatem din cuptor si il putem servi. Asa arata carasul dupa 30 de minute.
Iar asa arata dupa 40 minute. De preferinta nu se umbla la el in primele 30 minute, apoi se stropeste cu sosul format in tava pana cand este gata.
Il asezam pe farfurii, il ornam cu feliute de lamaie si il putem manca stropit cu sos de vin (sosul din tava) dar si cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.
Din cand in cand mai stropim pestele cu sosul din tava format iar cand s-a rumenit il scoatem din cuptor si il putem servi. Asa arata carasul dupa 30 de minute.
Iar asa arata dupa 40 minute. De preferinta nu se umbla la el in primele 30 minute, apoi se stropeste cu sosul format in tava pana cand este gata.
Il asezam pe farfurii, il ornam cu feliute de lamaie si il putem manca stropit cu sos de vin (sosul din tava) dar si cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.
Caras la cuptor in sos de vin, o reteta de peste delicioasa,
simpla si gustoasa din peste dulce cu aroma placuta de vin foarte potrivit pentru
Sarbatoarea Floriilor cand este dezlegare la peste si la vin, dar si oricand ne
este pofta de o mancare de peste fie el gatit la cuptor, tigaie, gratar sau
grill. Peste la cuptor, un preparat din peste delicios de care te lingi pe
degete.
Pofta Buna!
Carasul este un peste dulce si daca este pregatit ca in reteta de fata este delicios.
RăspundețiȘtergere