Reţete Drob De Pui Pentru Paşti Reţeta De Casă Tradițională Pas Cu Pas
Retete pentru masa de Paști. Pentru
prepararea unui drob delicios pentru masa de Paște pentru cei care nu prefera
carnea de miel vom prepara un drob cu ficatei si organe de pui, adica inimioare
si pipote iar optional putem adauga si 1-2 copane de pui.
Pentru 2 forme de unica folosinta (tava aluminiu chec 20/10)
avem nevoie de 500g ficatei de pui, 500g inimioare si pipote de pui, ½ piept de
pui, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 linguri grasime de pasare sau rata sau 4 linguri ulei,
1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de placinta, 4 oua mari.
Cum se face drobul de pui. Cum procedam, spalam bine inimioarele,
pipotele si pieptul de pui (pulpe de pui) dupa care le punem sa fiarba in apa
cu sare. Curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu
grasime la calit impreuna cu ficateii. Amestecam si ii lasam sa se
prajeasca pana cand ficateii nu mai au sange dar nu sunt foarte prajiti, oprim
focul si lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa verde, o spalam impreuna cu patrunjelul si mararul
dupa care taiem ceapa rondele si verdeata o tocam cat mai fin. Cand organele
de pui sunt fierte le scoatem cu o spumiera, le lasam putin sa se raceasca, apoi
le tocam marunt impreuna cu ficatul din tigaie.
Punem toate ingredientele intr-un
castron mare, adaugam si ouale si le condimentam dupa gust cu sare si piper macinat.
Amestecam toata compozitia si apoi pregatim tavile, asezam in
ele cate o foaie de placinta mai mare, o ungem cu putin ulei si apoi punem compozitia de drob pana aproape de sus,
dupa care impachetam foaia de deasupra si o ungem cu ou batut.
Coacem tavile de
drob in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 45 minute sau pana cand drobul
este frumos rumenit. Dupa ce s-a facut il scoatem din cuptor si il lasam sa se
raceasca pentru a se taia mai bine dupa care il putem manca cald sau rece.
Drob de pui, un preparat traditional de Pasti din
bucataria romaneasca nelipsit de pe mesele noastre cu ocazia Sarbatorilor
Pascale, foarte bun si gustos, aromat si foarte usor care se mananca alaturi de
o salata verde sau simplu cu mustar ca aperitiv sau gusatare, fiind la fel de bun. Dar un preparat culinar
romanesc, o mancarea specifica sarbatorilor de Paste este drobul de miel, cum
se face un drob de miel traditional in prapure citeste aici.
Alte retete traditionale, retete cu pui aici, retete de drob aici, retete de Pasti aici, retete aperitive aici, retete oua colorate aici. Pofta Buna!
Alte retete traditionale, retete cu pui aici, retete de drob aici, retete de Pasti aici, retete aperitive aici, retete oua colorate aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu