Reţetă Friptură De Curcan La Cuptor Reţete Mancare Tradițională Pentru Masa De Paşte
Pentru masa de Paște din anul acesta voi pregati o
friptura de curcan in sos de vin tare gustoasa si foarte sanatoasa, o friptura simpla cu reusita garantata care o sa multumeasca toate gusturile. Pentru o
tava de friptura voi folosi:
-2 pulpe de curcan intregi sau o singura pulpa mai
mare
-½ lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-½
lingurita piper macinat
-500ml vin alb demisec Riesling
-150ml apa
-2 linguri ulei de masline
-3
catei de usturoi
-5 fire usturoi verde
Timpul de coacere depinde de marimea pulpelor, eu am avut o pulpa mare de la un curcan de 14kg iar in 120 minute a fost gata, ingredientele sunt pentru o singura pulpa.
Cum se face friptura de curcan la cuptor. Cum procedam, spalam bine
pulpele de curcan si le parlim, apoi le crestam din loc in loc folosind un
satar ca sa taiem si osul, ca atunci cand friptura este gata sa mearga
portionata fara probleme. Pulpa de curcan o crestam pe partea fara piele,
partea cu piele o lasam necrestata. Facem mici incizii cu varful cutitului in
bucata de carne si le umplem cu catei de usturoi taiati pe jumatate, stropim cu ulei de masline peste tot,
presaram sare, cimbru si piper si masam bine pulpa de curcan dupa care o asezam cu pielea in jos intr-o tava de cuptor unsa cu ulei.
Adaugam in tava 150ml vin,
150ml apa, usturoiul verde impletit sub forma de coronite, acoperim tava cu
folie de aluminium si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade celsius.
Dupa
acest timp scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea si adaugam restul de vin,
acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru 30 minute, dupa care o
descoperim si o mai lasam inca 30 minute sa se rumeneasca. Asa arata friptura dupa 60 minute.
Asa arata dupa 90 minute.
Iar asa arata dupa 120 minute. Este rumenita deoarece pulpa este mai mare, dar mijlocul a ramas suculent asa cum trebuie la o friptura reusita. Pana la rumenire in ultimile 30 minute pulpa se unge periodic cu sosul din tava.
Pulpe de curcan la cuptor, foarte bune si gustoase,
aromate si fragede care merg foarte bine cu o garnitura de cartofi si o salata verde
si bineinteles un pahar de vin bun rosu de butuc, o friptura festiva pentru masa
de Paști sau Craciun petrecuta in familie. Alte retete traditionale, retete de fripturi aici, retete cu curcan aici, retete de Pasti aici, retete de Craciun aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu