Reteta Shaorma De Casa Cu Carne De Curcan Retete Fast Food
Shaorma
cu piept de curcan, o reteta iubita de toata lumea pe care nu o putem refuza,
chiar daca uneori nu vrem sa recunoastem pentru ca din cand in cand mai suntem si
la regim.
Pentru prepararea a 2 shaorma de casa avem nevoie de 2 lipii libaneze
sau 2 tortilla medii, ½ piept de pui sau echivalentul curcan, 2 linguri
maioneza de casa, ¼ varza alba tocata, 2 lingurite mustar, 4 catei de usturoi, 2 linguri ketchup de casa, 2 cartofi prajiti, 4 castraveti murati, 1 ceapa mica
galbena sau rosie, sare si piper dupa gust. Cea mai buna carne pentru shaorma este de la piept dar merge si cu carne de la pulpe aleasa de piele si oase.
Cum procedam. Maioneza trebuie sa fie proaspata, o preparam pe loc iar in 5 minute este gata, reteta este aici, apoi o pastram la rece. Usturoiul il curatam si il zdrobim, apoi il frecam cu un praf de sare pana se face pasta si il amestecam cu putina maioneza. Reteta de ketchup de casa este aici. Carnea
taiata fasii o condimentam dupa gust cu sare si piper macinat si o prajim putin la tigaie sau o frigem pe gratar. Prajim cartofiii intr-o
tigaie si apoi ii scoatem pe o farfurie.
Tocam varza marunt, iar ceapa o taiem julien. Castravetii ii taiem rondele si fasii si ii scurgem de zeama. Cand avem toate ingredientele pregatite putem sa ne apucam de prepararea shaormei.
Tocam varza marunt, iar ceapa o taiem julien. Castravetii ii taiem rondele si fasii si ii scurgem de zeama. Cand avem toate ingredientele pregatite putem sa ne apucam de prepararea shaormei.
Cum se face shaorma de casa. Pastram carnea si cartofii calzi, daca nu folosim 2 tigai si le preparam pe rand atunci incalzim cuptorul si cand sunt gata le pastram in cuptor. Luam
o lipie sau o tortilla si o incalzim 2-3 secunde intr-o tigaie curata sau direct
pe flacara aragazului, o ungem cu putina maioneza si crema de usturoi, apoi punem pe rand cartofi prajiti, carne prajita, ketchup, mustar, ceapa, castraveti si
varza, indoim putin latura de jos a lipiei ca sa nu curga continutul si
apoi o rulam din lateral. Shaorma astfel obtinuta o infasuram in staniol si este
gata de servit.
Cum am asezat eu continutul shaormei, am pus pe mijloc un rand de varza, apoi stanga si dreapta am pus cate un rand de cartofi si carne, deasupra am presarat castraveti si ceapa si am stropit totul cu mustar, ketchup, maioneza si usturoi. Shaorma se serveste calda fiind cea mai gustoasa mancare stradala, dar merge si rece!
Cum am asezat eu continutul shaormei, am pus pe mijloc un rand de varza, apoi stanga si dreapta am pus cate un rand de cartofi si carne, deasupra am presarat castraveti si ceapa si am stropit totul cu mustar, ketchup, maioneza si usturoi. Shaorma se serveste calda fiind cea mai gustoasa mancare stradala, dar merge si rece!
Shaorma
de curcan foarte buna, gustoasa si delicioasa cu de toate pe care o mananci
cu pofta si placere si de care nu te saturi niciodata. Shaorma de pui foarte potrivita pentru
weekend alaturi de o bere rece sau un vin bun. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu