Retete Ciorba De Peste Hamsie Un Preparat Din Peste Delicios
Un peste deosebit de gustos este
hamsia, un peste gras si dulce pe care-l poti prepara in foarte multe feluri,
de la peste prajit la tigaie sau pane, saramura, ciorba, fript la gratar, etc.
Cum facem o ciorba de peste gustoasa, cum o preparam simplu si usor in doar 30
minute, un bors de peste rapid pe care eu il prepar in fiecare primavara cand
este sezonul hamsiilor.
Cum se face ciorba de peste.
Pentru inceput pregatim toate ingredientele:
-500g peste hamsie il curatam de
intestine si il spalam, punem ½ lingurita de sare grunjoasa peste el si il
amestecam usor sa prinda tot pestele sare;
-½ ardei gras il taiem cubulete;
-1 morcov mic il taiem cubulete;
-1 ceapa medie o tocam marunt;
-2 fire ceapa verde le taiem rondele;
-2 linguri de orez;
-2 oua batute spuma cu un praf de
sare si o cana de apa;
-500ml apa;
-1l bors acru de casa;
-10 fire de verdeata
proaspata tocata marunt: leustean, marar, patrunjel;
-sare dupa gust.
Cum procedam, punem borsul separat
sa fiarba iar in alta craticioara punem putina apa la fiert, cand apa incepe sa
fiarba adaugam legumele (ceapa galbena, ardei, morcov) si orezul pe care le
fierbem timp de 5-10 minute la foc mediu acoperite cu capac.
Dupa acest timp
adaugam borsul fiert iar cand incepe sa fiarba punem pestele si ceapa verde.
Fierbem la foc mediu timp de 4-5 minute, oprim focul si adaugam oule batute spuma
iar la final verdeata tocata marunt, potrivim gustul de sare si lasam ciorba
timp de 5 minute acoperita cu capac inainte s-o servim.
Servim ciorba calda cu verdeata
tocata marunt si ardei iute. Ciorba de hamsii, o ciorba romaneasca de la malul Marii Negre foarte gustoasa cu peste dulce si hranitor. Un preparat din peste minunat foarte sanatos si rapid de preparat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu