Reteta Chec Rapid Cu Nuca Si Cacao Preparat Acasa Retete Culinare Prajituri Si Deserturi
O prajitura de casa si un desert
rapid simplu si usor de preparat este reteta de chec, iar cateva secrete si sfaturi
si un mod simplu de a-l prepara si de a ne reusi este urmatorul. Indiferent cum
l-ai prepara, cu nuca intreaga sau macinata, fulgi de ciocolata sau cacao, cu
stafide sau simplu doar din albusuri, modul de preparare pentru un chec reusit
ramane acelasi:
-toate ingredientele trebuie sa
fie la temperatura camerei si se cantaresc conform retetei, ingredientele reci se
scot din frigider cu 60 minute inainte de preparare,
-se unge dupa preferinta forma de
chec cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina, pesmet sau malai, apoi se agita
si se invarte bine forma astfel incat sa fie bine tapetata si uniform peste
tot,
-se separa ouale albusuri de
galbenusuri,
-faina se amesteca bine cu praful
de copt,
-se foloseste un mixer sau un
tel,
-se amesteca untul cu zaharul pudra si un
praf de sare, se mixeaza pana se obtine o crema de unt deschisa la culoare si inspumata,
-se incorporeaza galbenusurile in
crema de unt,
-se adauga treptat faina si lapte
si se amesteca pana cand toate s-au legat si cad greoi de pe paletele
mixerului,
-albusurile se bat spuma pana
cand nu mai cad din castron si se adauga in aluat amestecand usor de jos in sus
fara a terciui, compozitia trebuie sa ramana aerata ca de pandispan,
-se adauga in aluat dupa gust stafide, rahat, nuci, fulgi de ciocolata si se amesteca usor, sau se imparte aluatul si o parte
se face negru cu cacao, iar celalalt ramane alb,
-se toarna aluatul in forma
tapetata lasand spatiu liber 25% din inaltimea tavii, tava de cuptor se mai
poate tapeta si cu hartie de copt, se niveleaza frumos deasupra si se coace la
cuptor conform retetei, chec-ul se poate orna cu nuci intregi.
O reteta de chec simpu foarte
pufos si gustos cu multa nuca si cacao, reteta este fara unt.
Ingrediente pentru o forma de
cozonac mare 36/12: 250g faina alba, 250g zahar tos, 6 oua, 1 pliculet praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingura ulei, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 10 nuci si un praf de sare.
Mod de preparare: aluatul se
prepara simplu, se separa ouale si se bat separat fiecare cu jumatate din zahar si cate un praf de sare. In bezeaua de albusuri se amesteca aerat crema de galbenusuri. Se opreste 25% din compozitie in care se incorporeaza cacao iar in restul se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, se amesteca aerat ca la pandispan. Se toarna aluatul in 3 straturi in tava iar peste
fiecare strat se presara nuca macinata dar si bucati mai mari. Deasupra se
toarna aluatul de cacao si se amesteca de 2-3 ori
cu o scobitoare, apoi se orneaza cu bucati de nuci mari. Se coace la cuptor timp de
30-35 minute la foc mic 180 grade celsius. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, iar cand
este aproape rece se impacheteaza intr-o coala de hartie alba, se pastreaza intr-o
punga de plastic inchisa ermetic mentinandu-se proaspat chiar si 2 saptamani daca rezista nemancat. O reteta video de chec marmorat este si aici.
Pofta Buna!
E prima oara cand imi iese un chec, cam de 20 de ani incoace. Geniala reteta, multumesc! Plus, e foarte gustos. Nu e sec. PS. Chiar e extrem de important sa fie aerate albusurile si galbenusurile. Eu am pus o foaie de copt deasupra dupa 25 de minute sa nu se arda si am tinut cu 10 minute mai mult la cuptor (180 grade, ventilatie).
RăspundețiȘtergereDe unde se cumpar praful de sare? Am cautat peste tot si nu am gasit.
RăspundețiȘtergere:) un praf de sare adica cata sare incape intre doua degete sau un varf de cutit de sare, spor!
ȘtergereCe dimensiuni are forma dvs de chec? Multumesc!
RăspundețiȘtergere36/12cm
ȘtergereBună seara! La prima descriere a checului cât unt,lapte, ouă, făină să pun ?
RăspundețiȘtergere