Un preparat delicios, suculent si
aspectuos pentru a satisface pofta de gratar sunt frigaruile. Indiferent cum
le-ai prepara, simple sau marinate, fripte la tigaie, gratar, grill sau cuptor,
frigaruia este intodeauna gustoasa si face senzatie printre invitati, familie si
prieteni.
Pentru un picnic reusit prepara frigarui cu carne si legume. Alaturi de carne fripta merg de minune salate, sosuri, branzeturi, masline, legume fresh, sau chiar cartofi prajiti si sos tzatziki pentru pofticiosi si mancaciosi. Eu o sa fac frigarui cu carne de curcan, am oprit special pentru ziua de 1 Mai putin piept de curcan deoarece un gratar de curcan este intodeauna gustos si sanatos.
Pentru un picnic reusit prepara frigarui cu carne si legume. Alaturi de carne fripta merg de minune salate, sosuri, branzeturi, masline, legume fresh, sau chiar cartofi prajiti si sos tzatziki pentru pofticiosi si mancaciosi. Eu o sa fac frigarui cu carne de curcan, am oprit special pentru ziua de 1 Mai putin piept de curcan deoarece un gratar de curcan este intodeauna gustos si sanatos.
Cum facem frigarui de carne cu
legume. Cum procedam, in primul rand am
preparat o marinata pentru gratar, o marinata simpla, picanta si aromata. Am amestecat
intr-un castron: 1 catel de usturoi zdrobit si taiat marunt, 1 ardei iute mic
tocat marunt, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita cimbru uscat, 1 varf de
lingurita sare si piper macinat. Marinata picanta o punem deoparte si o sa ungem cu ea
frigaruile montate.
Am mai preparat un sos (dressing) gustos care merge de minune la fripturi si gratare, am zdrobit 4 catei de usturoi si i-am frecat cu un varf de lingurita de sare. Cand usturoiul a fost bine pasat am adaugat 2 lingurite ulei de masline si ½ legatura marar verde tocat marunt, am amestecat bine si apoi am adaugat 400g iaurt gras. Am amestecat bine, am potrivit gustul de sare si l-am depozitat la rece.
Pentru niste frigarui reusite o
sa folosim: carne, ardei rosu, ardei galben, ceapa rosie, ceapa galbena, rosii,
ciuperci, dovlecei, sau orice alte legume ne plac. Principalul ingredient este
carnea, iar pe langa ea se pun legume de mai multe culori si arome, in special legume care sunt bune consumate si crude.
Pentru 6 frigarui eu am folosit:
400g piept de curcan, 2 ardei capia rosu, 2 ardei gras galben, 1 ceapa rosie, 1 ceapa galbena, 12 ciuperci champignon, 12 rosii chery. Carnea se taie bucati marisoare (cuburi),
legumele se taie de aceeasi dimensiune toate: ceapa se taie in patru si apoi se
desface in foi, ardeii se taie bucati, ciupercile se lasa intregi fara codita, rosiile chery se
lasa intregi. Se umezesc betisoare de frigarui si se infige carne si legume
pana se umple toate.
Se infig la inceput bucati de ceapa rosie si galbena, carne, ardei galben si rosu, carne, rosie, carne, ciuperca, carne, ardei galben si rosu, carne si la final vom inchide frigaruia cu ceapa galbena si rosie. Dupa ce am terminat toate frigaruile se ung cu marinata pe toate partile cu o pensula, se incinge un gratar si cand acesta este bine incins se frig frigaruile pe toate partile pana cand sunt frumos rumenite. Daca ne-au mai ramas bucati de legume se pun si ele pe gratar.
Cand sunt gata se scot pe un platou incalzit si sunt gata pentru a fi mancate. Se servesc calde cu o salata de sezon si sos tatichi, sau cu orice alta garnitura ne place.
Frigarui la gratar, o reteta sanatoasa cu carne de curcan si mix de legume proaspete, alaturi de un sos tzatziki sau o salata verde si o bere rece sau un vin bun rosu pentru o masa reusita alaturi de cei dragi.
Alte retete de frigarui: mini frigarui, frigarui de pui, frigarui de porc, frigarui de fructe.
Pofta Buna!
Se infig la inceput bucati de ceapa rosie si galbena, carne, ardei galben si rosu, carne, rosie, carne, ciuperca, carne, ardei galben si rosu, carne si la final vom inchide frigaruia cu ceapa galbena si rosie. Dupa ce am terminat toate frigaruile se ung cu marinata pe toate partile cu o pensula, se incinge un gratar si cand acesta este bine incins se frig frigaruile pe toate partile pana cand sunt frumos rumenite. Daca ne-au mai ramas bucati de legume se pun si ele pe gratar.
Cand sunt gata se scot pe un platou incalzit si sunt gata pentru a fi mancate. Se servesc calde cu o salata de sezon si sos tatichi, sau cu orice alta garnitura ne place.
Frigarui la gratar, o reteta sanatoasa cu carne de curcan si mix de legume proaspete, alaturi de un sos tzatziki sau o salata verde si o bere rece sau un vin bun rosu pentru o masa reusita alaturi de cei dragi.
Alte retete de frigarui: mini frigarui, frigarui de pui, frigarui de porc, frigarui de fructe.
Pofta Buna!
Un preparat sanatos si potrivit pentru orice sezon al anului dar mai ales acum.Bravo!
RăspundețiȘtergere