O friptura la cuptor deosebit de
gustoasa si sanatoasa este friptura de iepure si anume reteta iepure intreg la
cuptor, o mancare cu carne de iepure perfecta dupa care o sa ramai cu amintiri frumoase. Cum se face iepure gatit la cuptor in untura de rata si sos de smantana cu vin urmareste reteta mea.
Ingrediente
- 1 iepure mare (2kg)
- 100g slaninuta afumata taiata fasii
- 4 catei de usturoi curatati si taiati felii
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita sare grunjoasa neiodata
- 2 linguri untura de rata sau gasca
- 2 ardei galbeni curatati si taiati sferturi
- 2 cepe curatate si taiate in sferturi
- 2 fire ceapa verde taiata rondele
- 3 fire usturoi verde taiat rondele
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- 500ml vin alb alb demisec
- 2 linguri smantana
Mod de preparare
Parlim bine iepurele, il spalam si
il lasam sa se scurga de apa. Preparam un mix de condimente din piper macinat,
sare mare, cimbru, busuioc, rozmarin, coriandru si boia. Luam iepurele bine
scurs si il curatam putin de pielita, are o pielita subtire care o sa se stranga
la cuptor.
Asezam iepurele pe burta si il impanam frumos cu bucati de usturoi si slaninuta, cu ajutorul unui cutit subtire facem mici incizii in carnea iepurelui incepand cu pulpele mari, apoi stanga dreapta sirei spinarii si terminam cu pulpele mici, in fiecare taietura introducem cate o bucata de usturoi si slaninuta. Ungem iepurele cu ulei de masline si il condimentam atat in interior cat si exterior cu mixul de condimente si il dam deoparte.
Asezam iepurele pe burta si il impanam frumos cu bucati de usturoi si slaninuta, cu ajutorul unui cutit subtire facem mici incizii in carnea iepurelui incepand cu pulpele mari, apoi stanga dreapta sirei spinarii si terminam cu pulpele mici, in fiecare taietura introducem cate o bucata de usturoi si slaninuta. Ungem iepurele cu ulei de masline si il condimentam atat in interior cat si exterior cu mixul de condimente si il dam deoparte.
Incingem untura intr-o tigaie si
calim 2-3 minute ceapa taiata in patru, ardeii taiati
fasii mari si ceapa si usturoiul verde taiate rondele.
Punem si iepurele in tigaie printre legume si il prajim pe ambele parti doar atat cat sa-si schimbe culoarea si sa i se inchida porii, apoi il scoatem intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Stropim legume cu vin si le condimentam, dam cateva clocote si turnam continutul tigaii in tava atat peste iepure cat si in burta lui.
Mai adaugam in tava vin, 2 linguri de smantana care o sa ingroase frumos sosul, restul de condimente si dam iepurele la cuptor la 200 grade pana cand este frumos rumenit. Servim friptura de iepure calda cu diverse salate de sezon sau muraturi de casa. Alte retete cu iepure si preparate din iepure: tocană de iepure, ciorbă de iepure, friptură de iepure.
Punem si iepurele in tigaie printre legume si il prajim pe ambele parti doar atat cat sa-si schimbe culoarea si sa i se inchida porii, apoi il scoatem intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Stropim legume cu vin si le condimentam, dam cateva clocote si turnam continutul tigaii in tava atat peste iepure cat si in burta lui.
Mai adaugam in tava vin, 2 linguri de smantana care o sa ingroase frumos sosul, restul de condimente si dam iepurele la cuptor la 200 grade pana cand este frumos rumenit. Servim friptura de iepure calda cu diverse salate de sezon sau muraturi de casa. Alte retete cu iepure si preparate din iepure: tocană de iepure, ciorbă de iepure, friptură de iepure.
Pofta Buna!
Nu am mancat iepure dar iti spun sincer ca ma tenteaza reteta ta.
RăspundețiȘtergere