Reteta Bait Picant Si Aromat Pentru Carne Si Legume La Gratar
O reteta usoara si rapida pentru gratare
si fripturi, o metoda simpla pentru a da un gust deosebit in special frigaruilor,
legumelor si carnii fripte la gratar sau grill, este urmatoarea reteta de
marinata picanta si aromata. Ai musafiri neasteptati si carnea nu mai are timp suficient
sa stea la marinat? Atunci prepara acest bait gustos pentru carne si legume
fripte la gratar.
Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu iute
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru macinat
Mod de preparare
Usturoiul si ciusca iute se toaca
marunt si se zdrobesc bine cu lama cutitului pe fundul de bucatarie, apoi se pun
intr-un castron si se freaca cu putina sare, se adauga treptat ulei ca la prepararea
mujdeiului de usturoi, iar la final se adauga piper si cimbru macinat. Marinata
este placut aromata si condimentata, iar
bucatile de carne vor fi unse cu ajutorul unei pensule cu 1-2 minute inainte
de preparare.
Cate ceva despre marinarea carnii. Marinada sau baitul pentru carnea
de friptura si gratar este secretul unui preparat reusit, ea da tot gustul
carnii si o fragezeste in procesul de marinare inaintea gatirii, care poate
dura de la minim 30 minute pana la 48 ore sau mai mult.
La marinat se pot pune
toate tipurile de carne cat si legume, se poate marina carne de pasare, porc, vita,
miel, peste, carne de vanat, iar durata de marinare este in functie de tipul
carnii si a marimii ei.
Pentru marinare se poate folosi vin alb si rosu, otet balsamic, zeama
de lamaie si limeta, bere neagra sau blonda, ulei de masline, condimente si multe plante
aromate.
Carnea se tine in marinada la rece in frigider, iar cel
mai simplu mod de marinare este acela de pe o zi pe alta, toate tipurile de
carne se tin la marinat pana la 24 ore in afara de cel de vanat care se tine
si 48 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu