O
reteta cu carne de curcan foarte simpla de preparat este rulada de curcan cu
legume la cuptor, o mancare sanatoasa din piept de curcan umplut cu legume care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca o friptura la masa
de pranz, sau ca aperitiv cald sau rece la mese festive foarte gustos si
aspectuos avand un mare efect.
Ingrediente
- 600g piept de curcan
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita cimbru macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 250ml vin alb
- 250ml supa de carne sau legume
Ingrediente
umplutura
- 200g kaizer
- 150g branza telemea
- 2 oua
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 felie telina
- 1 ardei gras
- 1 ardei capia
- 3 fire ceapa verde
- 4 linguri mazare
- ½ legatura marar verde
- 1 lingura unt
- ½ lingurita sare, piper, cimbru (dupa gust)
Mod
de preparare
Carnea
de curcan se taie subtire maxim de grosimea unui deget intr-o bucata cat mai
mare ca sa se poata rula. Se bate usor cu ciocanul de snitele pentru a se
fragezi si a se intinde, apoi se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper,
cimbru si boia. Se ruleaza si se tine la rece intr-o punga de plastic timp de
60 minute. Eu am folosit 2 bucati de piept.
Separat
pregatim umplutura, legumele le curatam si le spalam apoi punem la fiert
cartoful, morcovul si telina iar la final mazarea. Procedam asemanator ca la
salata boeuf, scoatem legumele si cand s-au racit le taiem cuburi. Kaiserul il
taiem feliute, ardeii ii taiem cubulete, ceapa verde o taiem rondele, verdeata
o tocam marunt, ouale il batem spuma, apoi amestecam usor toate ingredientele si le condimentam dupa gust cu sare, cimbru si piper macinat.
Scoatem
bucata de piept de curcan de la rece si o intindem, asezam umplutura pe toata
suprafata carnii, o rulam si o legam cu ata de bucatarie.
Punem rulada in tigaie la foc tare si o prajim in putin ulei cateva minute pe toate partile cat sa prinda putina culoare si sa i se inchida porii, apoi o asezam intr-o tava de cuptor, o ungem deasupra cu unt si presaram putine condimente, in tava mai punem o cana de vin si o cana de supa. Eu am pus din supa in care am fiert legumele.
Coacem rulada timp de 40 minute sau pana cand este frumos rumenita, apoi o scoatem din tava si o taiem si o putem servii cu diverse garnituri de salate sau muraturi. Se serveste calda dar si rece cand se taie mult mai bine, fiind o friptura aperitiv delicioasa si tare aspectoasa.
Alte retete si rulade: rulada de porc, rulada de spanac, rulada din piept de porc, friptura de porc, rulada de post, pateuri cu ciuperci, gyros grecesc, rulada desert.
Punem rulada in tigaie la foc tare si o prajim in putin ulei cateva minute pe toate partile cat sa prinda putina culoare si sa i se inchida porii, apoi o asezam intr-o tava de cuptor, o ungem deasupra cu unt si presaram putine condimente, in tava mai punem o cana de vin si o cana de supa. Eu am pus din supa in care am fiert legumele.
Coacem rulada timp de 40 minute sau pana cand este frumos rumenita, apoi o scoatem din tava si o taiem si o putem servii cu diverse garnituri de salate sau muraturi. Se serveste calda dar si rece cand se taie mult mai bine, fiind o friptura aperitiv delicioasa si tare aspectoasa.
Alte retete si rulade: rulada de porc, rulada de spanac, rulada din piept de porc, friptura de porc, rulada de post, pateuri cu ciuperci, gyros grecesc, rulada desert.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu