Retete Cornulete Fragede De Post Cu Bors Si Ulei
O reteta de cornulete de post
fara margarina foarte fragede si gustoase se poate prepara si acasa foarte
simplu si usor. Urmatoarea reteta de cornulete este foarte simpla iar
ingredientele sunt pentru 3 tavi mari rotunde pentru cuptorul turcesc. Eu
prepar intotdeauna mai multe deoarece cornuletele din ce stau se fac si mai bune.
Ingrediente
- 3-4 cani faina (cat cuprinde)
- 1 cana bors
- 1 ½ cana ulei
- 1 cub drojdie (25g)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura otet
- 1 varf lingurita sare
- 3 maini miez de nuca faramitata
- nuci, alune, gem, magiun pentru umplutura
- 4 linguri zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un castron se faramiteaza
drojdia cu mana, se presara zaharul vanilat peste ea si cu o furculita se
amesteca bine pana cand drojdia este topita. Se pune borsul caldut si se
amesteca, apoi se adauga uleiul, sarea, otetul si treptat faina.
La final se adauga nuca faramitata si se rastoarna aluatul pe blatul de lucru unde se framanta bine, apoi se pune inapoi in castron si se lasa la dospit 30 minute.
La final se adauga nuca faramitata si se rastoarna aluatul pe blatul de lucru unde se framanta bine, apoi se pune inapoi in castron si se lasa la dospit 30 minute.
Se imparte aluatul in 3 parti si
se intinde din fiecare o foaie dreptunghiulara din care se decupeaza
triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune la baza o bucatica de nuca si apoi se
ruleaza cornuletul spre varf.
Se procedeaza la fel cu restul de aluat si se pun cornuletele in tava. Se coc tavile de cornulete in cuptor la foc tare (250grade) timp de 15-20 minute pana cand se rumenesc.
Cand sunt gata se scot din tava intr-un castron cu zahar pudra vanilat si se pudreaza imediat cat sunt fierbinti, dupa care se asaza intr-un castron sau platou.
Se procedeaza la fel cu restul de aluat si se pun cornuletele in tava. Se coc tavile de cornulete in cuptor la foc tare (250grade) timp de 15-20 minute pana cand se rumenesc.
Cand sunt gata se scot din tava intr-un castron cu zahar pudra vanilat si se pudreaza imediat cat sunt fierbinti, dupa care se asaza intr-un castron sau platou.
Cornulete cu nuca foarte bune,
fragede dulci si gustoase potrivite pentru Postul Sf. Petru si Pavel cand ne
dorim ceva bun dulce.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu