Ce mai gatim cand este dezlegare
la peste. O reteta de peste si un preparat din peste este intodeauna o mancare gustoasa
si sanatoasa. Sloganul “nici o masa fara peste” este foarte indragit si
reamintit cu placere in timpul postului, saracul peste este la mare cautare si
vanat de toata lumea indiferent daca au tinut post sau nu. Cum se face un peste
gustos incearca reteta mea.
Ingrediente
- 2 pesti macrou
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei iute
- ½ lingurita piper negru macinat
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita sare grunjoasa
- 2 feliute ghimbir
Mod de preparare
Pestele curatat de intestine, cap
si coada se taie pe jumatate si i se scoate sira spinarii, se spala bine sub
jet de apa si i se cresteaza partea cu piele de cateva ori. Am obtinut 4
fileuri de peste suficiente pentru o masa in doi. Macroul astfel preparat se
sareaza si se tine la rece timp de 30 minute, in acest timp se pregateste garnitura
de cartofi si crema de usturoi.
Se curata 4 cartofi noi, se taie dupa
preferinta rondele sau cuburi si se fierb in apa cat sa-i acopere in care se
pune putina sare. Cand sunt gata se scot cu o paleta si se servesc stropiti cu
ulei de masline si zeama de lamaie, ornati cu verdeata proaspata tocata marunt.
Se curata 6 catei de usturoi, se zdrobesc sau se dau pe razatoarea fina, apoi se freaca cu sare si ulei de floarea soarelui pana capata aspectul unei creme. Se pun cateva picaturi de lamaie si se dilueaza cu putina apa pana la consistenta dorita.
Bucatile de peste macrou se ung
bine cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper, boia, cimbru, usturoi si
ghimbir razuit.
Se incinge o tigaie de fonta si se pun pestii, dupa 2 minute se intorc si se baga tigaia in cuptor la 180 grade pana cand sunt frumos rumeniti.
Se incinge o tigaie de fonta si se pun pestii, dupa 2 minute se intorc si se baga tigaia in cuptor la 180 grade pana cand sunt frumos rumeniti.
Daca nu dorim sa folosim o tigaie
atunci tapetam cu hartie de copt o tava si asezam pestii in ea, dam tava la
cuptor la 180-200 grade pana cand pestele este frumos rumenit.
Se serveste cald cu cartofi natur si mujdei de usturoi. O mancare de peste foarte gustoasa, sanatoasa si apetisanta pe care o mananci cu placere si multa pofta alaturi de un pahar de vin bun.
Se serveste cald cu cartofi natur si mujdei de usturoi. O mancare de peste foarte gustoasa, sanatoasa si apetisanta pe care o mananci cu placere si multa pofta alaturi de un pahar de vin bun.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu