Cum sa faci cel mai bun pilaf. O
reteta de pilaf cu aripi de curcan foarte gustos este urmatoarea reteta, se
prepara foarte simplu si usor iar ingredientele sunt pentru 4 portii de
mancare.
Ingrediente
- 1 aripa de curcan mare
- 1l apa
- 1 ceapa mica
- 1 lingura cu varf untura de curcan, rata sau gasca
- 250g orez cu bob mare
- 1 lingurita piper boabe mozaic
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Aripa de curcan se parleste si se
spala bine sub jet de apa apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se spumeaza si se adauga o ceapa taiata
marunt, se fierbe inabusit minim 30 minute pana cand carnea este fiarta, apoi
se scoate carnea si se dezoseaza iar supa de curcan se strecoara.
Pentru prepararea pilafului o sa
folosim 1 cana de orez cu bobul lung si 4 cani supa de curcan. Punem supa pe foc si ii
potrivim gustul de sare, cand aceasta incepe sa fiarba adaugam orezul si amestecam.
Fierbem orezul acoperit la foc mediu pana cand este aproape gata, apoi adaugam untura, piper boabe si carnea taiata bucati.
Continuam fierberea pana cand zeama este absorbita 80%, oprim focul si lasam orezul sa se umfle, el o sa absoarba toata zeama.
Fierbem orezul acoperit la foc mediu pana cand este aproape gata, apoi adaugam untura, piper boabe si carnea taiata bucati.
Continuam fierberea pana cand zeama este absorbita 80%, oprim focul si lasam orezul sa se umfle, el o sa absoarba toata zeama.
Servim pilaful cald cu muraturi,
gogosari sau castraveti murati. Pilaf cu carne, o mancare delicioasa din bucataria romaneasca, un preparat de weekend gatit in familie.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu