Reteta Dovlecei Prajiti La Tigaie Cu Sos De Iaurt Si Usturoi
O reteta de mancare de vara
gustoasa si sanatoasa este reteta de dovlecei prajiti cu sos de iaurt. Dovleceii
merg prajiti clasic in ulei sau doar unsi cu ulei si gatiti rapid la tigaie fiind mai dietetici,
ambele variante sunt gustoase, simple si usor de preparat.
Mod de preparare
In primul rand se prepara un sos
de iaurt care trebuie sa stea la rece minim 1-2 ore inainte de a fi servit. Se curata
o capatana de usturoi mica iar cateii de usturoi de dau pe razatoarea fina, apoi se
freaca bine cu 1 varf lingurita de sare si 1 lingura ulei de masline. Pasta de
usturoi rezultata se amesteca bine cu 500ml iaurt rece si ½ legatura marar
verde tocat marunt.
Dovleceii se spala si se curata
de coaja, se taie dupa preferinta pe lung sau rondele, se pudreaza cu sare si
se ung cu ulei, apoi se frig la tigaie pana cand sunt patrunsi si rumeni. Pofta Buna!
Daca-i vrem prajiti in ulei
atunci trecem feliile de dovlecei frecati cu putina sare mai intai prin faina si apoi ii prajim in
ulei intorcandu-i pe ambele parti pana cand prind culoare. Dovleceii prajiti se scot intai pe un servetel sa absoarba surprusul de ulei si se servesc cu sosul de iaurt si usturoi rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu