Retete Supa Cu Carne De Curcan Si Galuste Pufoase
Cum se face supa de curcan cu
galuste. Reteta de mancare se prepara acasa in bucatarie foarte usor si rapid si este un excelent remediu pentru sanatate. O supa gustoasa din carne alba fara grasimi de curcan crescut in curte cu galusti moi si pufoase care te va cuceri oricand datorita gustului si aromei imbietoare care iti va da pofta de viata si-ti va schima starea de spirit facandu-te mai fericita.
Ingrediente supa
- 1 aripa de curcan mare (carne de curcan)
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- ¼ telina radacina
- 2,5l apa
- 1 lingurita sare (dupa gust)
- 1 lingurita piper boabe
- ¼ legatura patrunjel verde
Ingrediente galuste
- 2 oua
- 5 linguri gris
- 1 praf de sare
- 1 lingurita untura de curcan, rata sau gasca
Mod de preparare
-parleste si spala bine aripa de
curcan;
-pune aripa de curcan portionata sa fiarba
in apa sufiecienta, cand se formeaza spuma adun-o cu o spumiera;
-curata legumele si pune-le sa
fiarba impreuna cu carnea, daca fierb mai repede decat carnea le poti scoate cu
o lingura;
-prepara compozitia de galuste
astfel: bate separat albusurile si galbenusurile cu 1 praf de sare, amesteca untura in
galbenusuri si amesteca cu albusurile, apoi incorporeaza grisul si lasa
compozitia 10 minute sa se umfle;
-cand carnea este fiarta lasa
focul la minim, potriveste gustul de sare si adauga galustele una cate una astfel: cu o lingura inmuiata
in apa ia din aluat si pune in supa, lingura nu trebuie sa fie plina iar
aluatul il poti desprinde mai usor ajutandu-te de o lingurita;
-fierbe supa timp de 10 minute,
galustele se vor ridica singure deasupra, apoi stropeste-le cu putina apa rece
si mai fierbe-le inca 5 minute;
-adauga cateva boabe de piper, opreste focul si lasa supa
acoperita 15 minute timp in care galustele se vor umfla frumos.
Serveste supa de curcan cu
galuste fierbinte cu patrunjel verde tocat marunt presarat deasupra si legume
taiate rondele.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu