O
reteta delicioasa de mancare gatita binevenita oricand dar mai ales in zilele de post este reteta
de legume umplute la cuptor, in cazul de fata ardei umpluti si rosii umplute cu legume si ciuperci, o mancare sanatoasa din bucataria romaneasca foarte simplu
si usor de preparat. Urmareste reteta pas cu pas:
Ingrediente
- 5 ardei grasi mari pentru umplut
- 2 rosii mari pentru umplut
- 300ml supa de legume sau apa
- 2 rosii mari bine coapte pentru sos
- 1 praf de sare
Ingrediente
umplutura
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi medii
- 1 dovlecel
- 6 ciuperci potrivite
- 3 linguri ulei
- 4 rosii mari bine coapte
- ½ legatura marar si patrunjel verde
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
Mod
de preparare
Ardeii
se spala si li se taie cotorul sub forma de capac, apoi se curata de seminte.
La fel si la rosii li se taie partea de sus sub forma de capac si se scobesc cu
o lingurita in interior. Restul legumelor se pregatesc astfel: ceapa se curata
si se taie marunt, morcovul se curata si se da pe razatoarea mare sau se taie
cubulete, dovlecelul se curata si se taie cubulete, rosiile se spala si se taie
cubulete, ciupercile se spala si se taie feliute, verdeata se spala si se toaca
marunt.
Intr-o
tigaie cu ulei incins se calesc legumele, se pune la inceput ceapa apoi la
intervale de 2 minute morcovii, dovlecelul, ciupercile si rosiile. Se condimenteaza dupa
gust cu sare si piper si optional putin cimbru si boia, se tine pe foc pana cand
zeama scade la jumatate si legumele sunt patrunse apoi se pune verdeata si se
opreste focul.
Cu
umplutura preparata la tigaie se umplu legumele pana sus, apoi legumele umplute
se asaza intr-o craticioara cu deschizatura in sus care se acopera cu capace.
In craticioara se pune supa de legume sau apa si 2 rosii date pe razatoarea fina sau taiate cubulete, aici se mai poate pune si miezul rosiilor scobite cu lingurita.
Se da craticioara la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, cand legumele sunt gata se servesc calde sau reci ornate cu verdeata proaspata.
In craticioara se pune supa de legume sau apa si 2 rosii date pe razatoarea fina sau taiate cubulete, aici se mai poate pune si miezul rosiilor scobite cu lingurita.
Se da craticioara la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, cand legumele sunt gata se servesc calde sau reci ornate cu verdeata proaspata.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu