Retete Salata Rapida Din Vinete Coapte Cu Ceapa Si Ulei
O specialitate culinara din
bucataria romaneasca preparata din vinete coapte la gratar, in tigaie sau
direct pe flacara aragazului, apoi scurse si tocate marunt si amestecate dupa
gust cu ceapa, ulei, maioneza si usturoi este salata de vinete, o mancare si un
aperitiv gustos care nu mai are nevoie de nici o prezentare.
Cum se face rapid o salata de
vinete reusita urmareste reteta pas cu pas.
Ingrediente pentru un castron: 3 vinete mari, 1 ceapa normala, 50ml ulei, ½ lingurita sare.
Ingrediente pentru un castron: 3 vinete mari, 1 ceapa normala, 50ml ulei, ½ lingurita sare.
-vinetele spalate si sterse de
apa se coc bine intr-o tigaie pe aragaz;
-cand sunt bine coapte se cresteaza cu un cutit si cu ajutorul
unei linguri li se aduna tot miezul;
-miezul vinetelor se pune intr-o
sita de plastic sa se scurga de zeama aproximativ 20 minute;
-cu ajutorul unui cutit de lemn
se toaca vinetele apoi se pun intr-un castron incapator;
-se adauga ceapa taiata marunt si
sare dupa gust, apoi cu ajutorul unui mixer se mixeaza vinetele bine adaugand
treptat ulei pana cand devin cremoase;
Se servesc imediat cu felii de
rosii sau ardei copti sau se pastreaza la rece fiind foarte bune si reci.
Pofta Buna!
Alte retete cu vinete: salata de vinete cu usturoi, salata de vinete cu ardei si rosii coapte, salata de vinete turceasca, salata de vinete cu maioneza, vinete evantai, zacusca de vinete, vinete coapte pentru iarna.
Pofta Buna!
Alte retete cu vinete: salata de vinete cu usturoi, salata de vinete cu ardei si rosii coapte, salata de vinete turceasca, salata de vinete cu maioneza, vinete evantai, zacusca de vinete, vinete coapte pentru iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu