Retete Legume Gatite La Cuptor De Post Reteta Ghiveci
O reteta de mancare din bucataria
romaneasca foarte gustoasa si sanatoasa, simpla si usor de preparat pentru
zilele de post este urmatoarea reteta de legume la cuptor. Urmareste
reteta pas cu pas, ingredientele sunt pentru 6-7 portii de mancare cu legume sau ghiveci iar legumele si condimentele le poti combina dupa preferinta, mai
poti adauga dupa gust vinete, varza alba, ceapa rosie, praz, etc.
Ingrediente
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 dovlecel
- 250g mazare congelata
- 250g fasole verde congelata
- 2 rosii bine coapte
- 2 ardei grasi
- 1 ardei iute
- 800ml suc de rosii
- 700ml apa
- 100ml vin rosu sau alb
- ½ legatura marar
- ½ legatura patrunjel verde
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 foaie de dafin
- ½ lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- ½ lingurita cimbru macinat
- ½ lingurita zahar
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si
se taie in felul urmator: ceapa julien, morcovii rondele, cartofii si
dovlecelul cuburi, rosiile cubulete, ardeii bucatele, ciusca crestata pe jumatate si curatata de
samburi, verdeata tocata marunt. Acum asaza in straturi legumele astfel:
-unge o tava de cuptor (20/30) cu 2-3 linguri de ulei;
-pune sucul de rosii, vinul, sarea
si toate condimentele si amesteca bine;
-asaza ceapa desfacuta intre
degete pe toata suprafata tavii;
-pune rondele de morcovi peste ceapa;
-asaza frumos fasolea verde si
mazarea;
-pune ardeii, apoi cartofii si dovlecelul;
-acopera cu rosii si verdeata tocata
maunt;
-adauga apa, presara putin zahar
deasupra si acopera tava cu folie de aluminiu;
-da tava la cuptor electric
pentru 60 minute la 250 grade.
Dupa acest timp scoate tava din
cuptor si indeparteaza folia de aluminiu, amesteca usor cu o paleta si coace in
continuare timp de 40-60 minute, pana cand zeama scade la jumatate si legumele
prind culoare. Serveste mancarea calda dar si rece fiind si mai buna.
Ghiveci de legume, o reteta de post dulce si foarte aromata, un fel de mancare fara carne de post care merge preparat oricand, o mai poti servi alaturi de carne la gratar, cu branza rasa, iaurt sau smantana, oua prajite, etc.
Ghiveci de legume, o reteta de post dulce si foarte aromata, un fel de mancare fara carne de post care merge preparat oricand, o mai poti servi alaturi de carne la gratar, cu branza rasa, iaurt sau smantana, oua prajite, etc.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu