Cine
a fost la munte a mancat cu siguranta tochitura, jumari, carnati, mamaliga cu branza si
iaurt, bulz sau urs de mamaliga, taci si inghite, oua de casa prajite, balmos sau alte retete traditionale care merg de
minune combinate cu multa miscare si bineinteles aer curat de munte care vrei nu vrei iti face pofta de mancare. Am vazut multi straini
care vin periodic in Romania mai ales la munte sa manance multa mancare
traditionala romaneasca, preparate romanesti gustoase si sanatoase cum numai la noi gasesti.
Cum
se face mămăliguţa cu caş de oaie, o branza de oaie grasa care din ce se usuca se face si mai buna si capata un aspect de cascaval, iar servita cu o mamaliga fierbinte se topeste si se intinde foarte placut atat la gust cat si la aspect.
Mamaliga se prepara foarte simplu iar o reteta rapida de mamaliga de casa este si aici. Pentru 3 portii sunt suficiente 3 cani de apa (900ml) si 1 lingurita rasa de sare grunjoasa, cand apa incepe sa fiarba se adauga in ploaie 1 cana de malai grisat (300g). Se amesteca bine si se fierbe acoperita la foc mediu timp de 20 minute.
Mamaliga se prepara foarte simplu iar o reteta rapida de mamaliga de casa este si aici. Pentru 3 portii sunt suficiente 3 cani de apa (900ml) si 1 lingurita rasa de sare grunjoasa, cand apa incepe sa fiarba se adauga in ploaie 1 cana de malai grisat (300g). Se amesteca bine si se fierbe acoperita la foc mediu timp de 20 minute.
Cand
mamaliga este gata se serveste in castronele cu branza, eu am pus 1 strat de
mamaliga apoi 1 strat de branza, apoi alt strat de mamaliga si unul de branza
si am incheiat cu unul de mamaliga. Poti pune dupa preferinta branza rasa sau
taiata feliute.
Se acopera cu o farfurie adanca si se intoarce castronul cu gura in jos, se lasa 5-10 minute timp in care casul se va topi, apoi se ridica castronul. Se serveste imediat cat este calda dupa gust cu jumari de porc, oua ochiuri, iaurt de casa. Este un fel de mancare foarte gustos care merge servit atat dimineata la mic dejun cat si seara la cina, dar de ce nu si la masa de pranz.
Se acopera cu o farfurie adanca si se intoarce castronul cu gura in jos, se lasa 5-10 minute timp in care casul se va topi, apoi se ridica castronul. Se serveste imediat cat este calda dupa gust cu jumari de porc, oua ochiuri, iaurt de casa. Este un fel de mancare foarte gustos care merge servit atat dimineata la mic dejun cat si seara la cina, dar de ce nu si la masa de pranz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu