Retete Mancare Friptura De Porc La Cuptor Cu Vin Alb
Cum facem simplu si usor o
friptura de porc la cuptor gustoasa, aromata si frageda de ti se topeste in
gura. Pentru preparare avem nevoie de: 1 bucata piept de porc cu os mare, 3 cepe
galbene mici, 5 catei de usturoi, 1 lingura ulei sau untura, 500ml vin alb demisec,
1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita
boia de ardei dulce. Friptura este gata in aproximativ 120 minute, depinde de marimea carnii.
Bucata de carne de porc se lasa
cu os dar se curata de sorici si putin de grasime daca este prea grasa, apoi se lasa intreaga sau se
portioneaza dupa preferinta in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare,
piper, cimbru si boia, se pune intr-o
punga de plastic si se pastreaza la rece minim 30 minute.
Se ia o tava de cuptor si se unge
cu ulei apoi se asaza pieptul de porc cu coastele in sus, se pune de jur
imprejur ceapa cu tot cu coaja doar curatata de partea murdara si cateii de
usturoi cu tot cu coaja doar zdrobiti usor pe masa.
Se adauga vinul alb, se
acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 60 minute la 250
grade, eu am folosit cuptor electric.
Dupa acest timp se scoate tava
din cuptor si se descopera, se intoarce bucata de carne cu coastele in jos si se
da la cuptor pentru inca 50-60 minute la 200 grade. Asa arata dupa 60 minute.
Carnea se stropeste
periodic cu sosul din tava iar cand este gata se scoate din cuptor si se
acopera imediat cu folia de aluminiu sa nu se usuce pana cand este servita. Se serveste calda dar este foarte buna si rece de la frigider, merge cu piure de cartofi, salata de varza, muraturi, gogosari si castraveti murati.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu