O reteta de prajitura de casa cu
fructe de padure foarte simpla si usor de preparat este prajitura cu mure.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de cuptor rotunda cu diametrul de
25cm, timpul de coacere este de 40 minute iar de preparare de 10 minute.
Ingrediente
- 300g mure proaspete
- 3 oua mari
- 250g zahar
- 300g faina alba
- 150ml ulei
- 150ml lapte
- 1 lamaie
- 1 plic praf de copt
- 1 varf lingurita sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de migdale
- 50g zahar pudra vanilat pentru ornare
- 1 lingurita unt pentru uns tava
- 1 lingura pesmet sau faina pentru tapetat tava
Mod de preparare
-spala bine murele si lasa-le
intr-o sita sa se scurga;
-tapeteaza o tava de cuptor cu
unt si pudreaz-o cu faina sau pesmet;
-amesteca bine praful de copt cu faina si trece-o printr-o sita;
-incalzeste cuptorul la 250
grade;
-mixeaza la inceput ouale cu un
praf de sare apoi adauga zaharul tos si zaharul vanilat si mixeaza bine pana cand
zaharul este aproape topit;
-adauga pe rand uleiul, laptele
si coaja rasa de la o lamaie;
-incorporeaza treptat faina pana
ce compozitia finala are aspectul unei smantani groase care curge;
-adauga esenta de migdale, zeama de la o lamaie si mai
amesteca putin, pentru reusita prajiturii in compozitia trebuie sa apara bule
mici de aer;
-toarna compozitia in tava de
cuptor unsa cu unt si tapetata cu pesmet si asaza frumos fructele
introducandu-le cu degetul putin in aluat;
-da tava la cuptor la 250 grade
primele 10 minute, apoi scade temperatura la 180 grade pana cand prajitura este gata si trece testul scobitorii;
-lasa prajitura sa se raceasca
apoi o poti pudra cu zahar pudra vanilat si s-o portionezi.
Serveste prajitura rece alaturi
de fructe de padure, un pahar de lapte sau iaurt. Prajitura de casa cu mure, un desert racoros si aromat, o reteta cu mure dulce care o sa te incante si o sa te binedispuna intr-o zi torida de vara.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu