Ce retete de ciorbe si borsuri sau ce mancaruri moldovenesti mai
gatim, cum se face reteta de borş scazut cu varza murata si carne de porc, o mancare gustoasa
din bucataria moldoveneasca cu un gust si o aroma deosebita. Cum facem acest preparat simplu si usor urmareste reteta mea ca sa-ti reuseasca, are un gust minunat!
Ingrediente
- 1 kg costita de porc (piept de porc)
- 1 varza murata medie (1kg)
- 3 cepe galbene mici
- 1 morcov mare
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
- 2 linguri pasta de ardei
- 1 crenguta de cimbru
- 2 l apa
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita cimbru macinat pentru servit
Mod de preparare
Reteta de bors moldovenesc se
face foarte usor. Se alege un piept de porc mai slab dar si cu grasime, se pun intr-o oala de ciorba incapatoare pe rand: la
inceput carnea taiata bucati adica 2-4 coaste la o bucata, apoi ceapa intreaga
doar curatata de coaja, morcovul curatat si taiat rondele sau in patru, pasta de ardei capia, dulceata de ardei iute, foi de dafin, piper macinat, 1 crenguta de cimbru, varza acra taiata in patru, iar la final se
acopera cu apa.
Apa se pune cat sa acopere varza cu 2 degete apoi se fierbe la foc mic timp de 60 minute fara capac, iar cand este gata se acopera cu capac si se opreste focul.
Ciorba de porc se serveste fierbinte cu cimbru proaspat sau uscat presarat deasupra si un ardei iute. Se asaza in farfurie carne, varza, morcovi si ceapa daca ne place, se pune si zeama si se orneaza cu cimbru sau verdeata proaspata tocata marunt dupa gust.
Apa se pune cat sa acopere varza cu 2 degete apoi se fierbe la foc mic timp de 60 minute fara capac, iar cand este gata se acopera cu capac si se opreste focul.
Ciorba de porc se serveste fierbinte cu cimbru proaspat sau uscat presarat deasupra si un ardei iute. Se asaza in farfurie carne, varza, morcovi si ceapa daca ne place, se pune si zeama si se orneaza cu cimbru sau verdeata proaspata tocata marunt dupa gust.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu