O reteta de cornulete de casa
foarte pufoase si atat de fragede ca ti se topesc in gura este urmatoarea reteta de
cornulete cu osanza proaspata. Cum facem cornulete de casa urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru aproximativ 150 cornulete, depinde de marimea lor (cornulete cu gem, cornulete cu nuca). Mie mi-au incaput in 2 tavi mari de cuptor electric turcesc.
Ingrediente
- 500g osanza proaspata
- 700g faina (cat cuprinde)
- 2 oua
- 2 pliculete amoniac (amoniu pentru prajituri 7g)
- 2 linguri otet
- ½ lingurita sare
- alune si gem pentru umplut
- zahar pudra pentru pudrat cornuletele
Mod de preparare
Cum facem un aluat de cornulete
reusit.
-toaca osanza putin inghetata cu
masina de tocat,
-stinge amoniacul in otet,
-pune intr-un castron osanza tocata,
pune 1 praf de sare si incorporeaza treptat toata faina,
-rastoarna aluatul pe blatul de
lucru presarat cu faina, il framanti si mai adaugi treptat faina pana cand aluatul nu mai este lipicios dar prin el se vad bucati de grasime,
-modeleaza aluatul intr-un sul si
il tai in bucati, apoi fiecare bucata o modelezi sub forma de bile pe care le
pui deoparte,
-fiecare bila o intinzi cu
sucitorul sub forma de cerc si o tai cu ajutorul cutitului in 6-8-10-12 raze pe
care pui cate 1 aluna (nuca) si ½ lingurita de gem sau magiun,
-ruleaza fiecare bucata pana
obtii cornulete, apoi asaza-le intr-o tava si coace la cuptor timp de 15-20
minute la 220 grade, sau pana cand cornuletele sunt usor rumenite,
Cornulete de casa, un desert dulce, fraged, pufos si aromat pentru oricand iti doresti un desert bun de care sa te bucuri alaturi de cei dragi.
Alte retete cu osanza: untura din osanza, covrigei cu branza cascaval mac si susan, biscuiti de casa, sau varianta de cornulete fragede cu untura din osanza.
Pofta Buna!
Alte retete cu osanza: untura din osanza, covrigei cu branza cascaval mac si susan, biscuiti de casa, sau varianta de cornulete fragede cu untura din osanza.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu