Retete Fripturi Reteta Frigarui De Porc La Gratar Si Grill
O friptura de porc la gratar
delicioasa este frigaruia cu carne si legume iar un fel de mancare gustos si
simplu de preparat este reteta de frigarui de porc cu salata de varza
proaspata. Cum facem o mancare pentru 4 persoane foarte usor si rapid la noi in bucatarie urmareste reteta
pas cu pas.
Ingrediente frigarui
- 500g carne de porc (ceafa, pulpa, piept)
- 3 cepe mici
- 2 ardei gras galben
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita cimbru macinat
Ingrediente salata
- ½ varza galbena (500g)
- 1 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 1 lingura ulei
- ½ lingurita piper macinat sau boia de ardei pentru ornat
Mod de preparare
-taie carnea cuburi, poti folosi pentru
frigarui o carne asa cum iti place mai grasa sau mai slaba;
-ceapa o cureti si o tai in
sferturi apoi o desfaci foi, o tai de marimea carnii;
-ardeiul il cureti de cotor si il tai la fel ca pe ceapa, prima data in sferuri apoi de marimea carnii;
-se uda 4 tepuse pentru frigarui
din lemn apoi se infig pe rand bucati de carne si legume, la
inceput o bucata de ceapa, apoi carne, ardei, carne, ceapa, carne …pana
cand tepusele sunt pline, se inchid tot cu o bucata de ceapa;
-condimenteaza frigaruile pe
toate partile cu sare, piper si cimbru apoi lasa-le 10 minute sa prinda gust
timp in care faci salata de varza dulce;
-curata varza de cotor si de frunzele
exterioare daca nu arata bine apoi cu un cutin bine ascutit taie varza julien
subtire;
-freaca varza cu sare si o pui intr-un castron, pune dupa gust ulei si otet si amesteca apoi orneaza cu piper sau
boia;
-incinge bine un grill si frige
frigaruile pe toate partile pana cand sunt usor rumenite, nu trebuie uscate
prea mult pe grill, carnea trebuie sa ramana la final suculenta;
-cand sunt gata se scot pe farfurii si se servesc calde cu salata de varza si un vin bun.
Frigarui de porc la gratar, o friptura
de porc gustoasa si aspectoasa care are succes oricand, un fel de mancare rapida si de senzatie cu un gust aparte.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu