Retete Culinare Pasta De Ardei Capia Cu Rosii Reteta De Casa Naturala Pentru Iarna
Ce retete de conserve pentru
iarna mai facem. O pasta de ardei sau bulion de ardei capia, un preparat de casa sanatos si foarte gustos nelipsit din bucatarie la prepararea diverselor mancaruri preferate, in special
a sosurilor, este urmatoarea reteta de pasta bulion de ardei capia cu rosii.
Din ingredientele de mai jos ies 1,4L bulion concentrat de ardei cu rosii, il poti prepara simplu sau dupa gust adaugand in compozitie putin ardei iute, usturoi sau alte condimente si plante aromatice, iar consistenta o reglezi dupa gustul tau. Urmareste reteta pas cu pas pentru un bulion de casa reusit.
Din ingredientele de mai jos ies 1,4L bulion concentrat de ardei cu rosii, il poti prepara simplu sau dupa gust adaugand in compozitie putin ardei iute, usturoi sau alte condimente si plante aromatice, iar consistenta o reglezi dupa gustul tau. Urmareste reteta pas cu pas pentru un bulion de casa reusit.
Ingrediente pasta de ardei pentru iarna
- 2,5kg ardei capia rosu
- 0,5kg rosii bine coapte
- 1 lingurita sare mare neiodata
- 1 lingurita zahar tos
Mod de preparare pasta de ardei cu rosii pentru iarna
Legumele se spala si se taie
felii curatandu-le de cotor, apoi se mixeaza la blender sau cu un mixer
vertical. Sucul rezultat se pune la fiert intr-un vas incapator cu fundul mai
gros unde se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 2-3 ore in functie de consistenta dorita, apoi se adauga sare si zahar si se mai
fierbe inca 10 minute. Pasta de ardei capia cu rosii se pune fierbinte in borcane bine sterilizate si se acopera cu capace, se intorc borcanele cu capacele in jos pentru cinci minute apoi se intorc din nou cu capacele in sus.
Borcanele se fierb timp de 10 minute intr-un vas cu apa calda pentru a tine mai bine peste iarna, iar cand s-au racit se depoziteaza in camara. Are un gust minunat, da culoare si aroma mancarurilor, este un preparat natural fara E-uri si conservanti care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie.
Va multumesc pentru reteta,o voi face si eu zilele urmatoare!!!
RăspundețiȘtergere