Retete Placinta Picanta Cu Carne In Aluat Fraged Reteta De Casa
Ce placinte de casa mai gatim. O
reteta de placinta cu carne in aluat gustos placut picant si aromat este
urmatoarea reteta de placinta cu carne foarte gustoasa si consistenta. Ingredientele sunt pentru
o tava rotunda mare pentru cuptor electric turcesc, iar umplutura se
condimenteaza dupa gustul fiecaruia, mai picanta sau mai putin picanta.
Ingrediente aluat fraged
- 500g faina (cat cuprinde)
- 2 oua
- 1 cana iaurt (250ml)
- 7 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cub mic drojdie 25g
- 1 ceapa galbena mica
- 1 ardei gras galben
- 2 lingurite cimbru uscat
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita boia de ardei
- 1 varf lingurita sare
- 1 ou pentru uns placinata
Ingrediente umplutura pentru placinta
- 1 kg carne tocata (porc, vita, pui)
- 500g ceapa galbena
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita boia de ardei
Mod de preparare umplutura de carne
Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in
foarte putin ulei, apoi se opreste focul si se amesteca cu carnea tocata, ouale batute spuma si condimente dupa gust. Se amesteca bine compozitia si dupa
cateva minute se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper.
Mod de preparare aluat pentru placinta
Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt, faina se amesteca cu
praful de copt. Intr-un castron se amesteca legumele cu ulei, sare, cimbru,
boia, piper, drojdia faramitata cu mana, apoi se adauga ouale si iaurtul, iar dupa
ce se amesteca bine compozitia se incorporeaza treptat faina. Aluatul final trebuie sa fie
elastic si nelipicios, se lasa sa se odihneasca 15 minute. O alta reteta de aluat fraged este si aici.
Mod de preparare placinta cu carne
Aluatul fraged se imparte in 2
parti egale, iar fiecare parte se intinde cu vergeaua intr-o foaie de marimea tavii
de cuptor. Se asaza in tava la inceput o foaie si se inteapa cu o furculita
apoi se intinde uniform compozitia de carne tocata, iar deasupra se asaza
cealalta foaie de placinta care se inteapa si ea cu furculita. Se unge cu ou
batut si se coace la cuptor timp de 30-40 minute la 200 grade celsius, sau pana cand placinta este frumos rumenita. Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste
simpla, cu iaurt sau cu ce ne place.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu