Ce retete
de post mai gatim. O mancare gatita traditional foarte
rapid la tigaie cu un gust delicios este tocanita de ciuperci
proaspete cu ceapa si bulion. Poti sa-i spui tocanita de ceapa sau
tocanita de ciuperci, dar eu ii spun tocanita betivita deoarece toate legumele
sunt calite numai in vin.
Este o reteta
de tocăniță fara carne doar cu ciuperci, un preparat foarte gustos cu
un gust mai special care o sa-ti incante imediat papilele gustative.
Cum se face tocănița de ciuperci champignon cu
ceapa urmareste reteta mea. Ingredientele sunt pentru 4 portii
iar timpul de preparare este de maxim 40 minute, daca vrei insa reteta clasica atunci inlocuieste vinul cu apa.
Ingrediente
- 500g ceapa
- 500g ciuperci mici
- 1 ardei kapia
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- 300ml vin alb demisec
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper negru macinat
- ½ lingurita boia de ardei iute
- 1 praf de zahar
Cum se face tocanita de ciuperci
de post. Foarte simplu, ceapa si ardeiul capia se curata si se taie julien, ciupercile se spala si se lasa
intregi cu tot cu codite daca sunt micute sau se taie felii daca ciupercile
sunt mari.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se presara sarea si putin zahar, se amesteca si se pune ardeiul iar dupa 1 minut ciupercile si se calesc si ele timp de 2 minute amestecandu-le bine.
Se adauga bulion dupa gust iar dupa inca 1 minut se stinge cu vin. Se condimenteaza cu boia si piper dupa gust si se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand sosul este legat dupa care se potriveste gustul de sare si se opreste focul.
Se serveste tocanita de ciuperci cu mamaliga, este o mancare de post gatita acasa, este buna calda dar si dupa ce s-a racit, merge servita cu bucati de branza daca nu tinem post si cu paine daca nu ne place mamaliguta.
Alte retete de tocanite: tocanita de pui, tocanita de ceapa, tocanita de porc, tocanita de vinete, tocanita de rata, tocanita de cartofi, tocana picanta, tocana de dovlecei, tocana de stevie cu ciuperci, tocana de legume, plachie de peste.
Pofta Buna!
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se presara sarea si putin zahar, se amesteca si se pune ardeiul iar dupa 1 minut ciupercile si se calesc si ele timp de 2 minute amestecandu-le bine.
Se adauga bulion dupa gust iar dupa inca 1 minut se stinge cu vin. Se condimenteaza cu boia si piper dupa gust si se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand sosul este legat dupa care se potriveste gustul de sare si se opreste focul.
Se serveste tocanita de ciuperci cu mamaliga, este o mancare de post gatita acasa, este buna calda dar si dupa ce s-a racit, merge servita cu bucati de branza daca nu tinem post si cu paine daca nu ne place mamaliguta.
Alte retete de tocanite: tocanita de pui, tocanita de ceapa, tocanita de porc, tocanita de vinete, tocanita de rata, tocanita de cartofi, tocana picanta, tocana de dovlecei, tocana de stevie cu ciuperci, tocana de legume, plachie de peste.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu