Un
fel de mancare mai usoara este urmatoarea reteta cu carne de curcan, un hamburger
dietetic preparat rapid la gratar, grill sau pe aragaz intr-un vas teflonat fript fara grasime, servit dupa preferinta cu nelipsitii cartofi prajiti si salata de
varza proaspata, iar dintre sosuri cu ketchup si maioneza.
Daca ai pofta de gratar nu rata aceasta reteta gustoasa, ingredientele sunt pentru 6 burgeri.
Daca ai pofta de gratar nu rata aceasta reteta gustoasa, ingredientele sunt pentru 6 burgeri.
Ingrediente
- 500g carne de curcan
- 1 ceapa rosie mica
- 1 lingurita sare
- 1 lingura pasta de ardei
- ½ lingurita boia de ardei
- ½ lingurita piper macinat
- ½ ardei iute
- 1 ou
- 6 chifle pentru servit
- cartofi prajiti pentru garnitura
- salata de varza pentru garnitura
- maioneza si ketchup pentru servit
Mod
de preparare
Cum facem simplu si usor burgeri de casa
-toaca carnea de curcan, alege atat carne macra cat si din pielea mai groasa de la aripi, tartita si piept, pentru un burger gustos carnea trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea de carnati, adica 70% carne macra si 30% grasime, dar daca vrei un burger dietetic atunci alegi numai carne fara grasime,
-toaca carnea de curcan, alege atat carne macra cat si din pielea mai groasa de la aripi, tartita si piept, pentru un burger gustos carnea trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea de carnati, adica 70% carne macra si 30% grasime, dar daca vrei un burger dietetic atunci alegi numai carne fara grasime,
-toaca
ceapa si ardeiul iute marunt,
-separa
oul albus de galbenus, albusul il pui peste carne iar din galbenus faci rapid
putina maioneza de casa astfel: pune galbenusul intr-un castronel, adauga 1 varf de lingurita de
sare, 1 lingurita de mustar si mixeaza bine, apoi incorporeaza treptat ulei pana
la consistenta dorita, la final adaugi dupa gust putina zeama de lamaie,
-amesteca
carnea tocata cu albusul de ou, sare, piper, boia, pasta de ardei,
ardeiul iute, ceapa rosie si putin ulei daca carnea este prea slaba, lasa
compozita de hamburgeri la rece pentru 60 minute,
-inainte
sa te apuci de gratar prepara putin ketchup de casa din pasta de tomate, apa,
sare, zahar, piper, boia, dafin, cimbru, usturoi, fierbe compozitia cateva
minute pana are consistenta unui sos si lasa-l sa se raceasca,
-prepara
si garnitura de catofi prajiti si salata de varza si taie fiecare chifla pe jumatate,
-incinge
un gratar sau un grill pe aragaz in bucatarie, modeleaza carnea sub forma rotunda ca niste
chiftele de marimea chiflelor, carnea o presezi bine intre palme sa nu se desfaca pe gratar,
-unge
fiecare chifla cu maioneza pe o parte si ketchup pe cealalta parte iar in
mijloc pune chifteaua fierbinte,
-peste
chiftea mai poti pune dupa gust si rondele de ceapa si rosii, varza dulce taiata fideluta, oua ochiuri, felii de cascaval si diverse sosuri dupa
preferinta,
-serveste
burgerii cu salata de varza si cartofi prajiti.
Alte retete de gratar: hamburger de casa, sos pentru fripturi si gratare, marinata gratar, sos gratar, frigarui de curcan, frigarui de porc, urs de mamaliga, coaste la gratar, gratar de pui, saramura de porc, mix gril, pastrav la gratar, saramura de peste, retete de mancare, retete curcan.
Alte retete de gratar: hamburger de casa, sos pentru fripturi si gratare, marinata gratar, sos gratar, frigarui de curcan, frigarui de porc, urs de mamaliga, coaste la gratar, gratar de pui, saramura de porc, mix gril, pastrav la gratar, saramura de peste, retete de mancare, retete curcan.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu