Reteta Hrisca Cu Kefir Retete Diete De Detoxifiere Si Slabire
Pentru o alimentatie echilibrata
si un stil de viata sanatos include hrisca zilnic in alimentatie. Hrisca este
o cereala cunoscuta la noi in tara in special in Moldova si Bucovina, de la
hrişcă se mananca doar semintele care au o forma specifica triunghiulara, se
consuma inmuiate sau fierte si sunt o sursa importanta de fibre, proteine, vitamine si
minerale. Boabele de hrisca se pot consuma intregi la diverse mancaruri cu
hrisca gatite cum ar fi pilaf de hrisca, hrisca cu legume, hrisca cu lapte, mancare de hrisca sau
sub forma de faina la diverse preparate din hrisca cum ar fi la clatite din hrisca,
paste din hrisca, taitei din hrisca, sau ca agent de ingrosare la diverse
sosuri, supe si ciorbe.
Hrisca cu kefir
Hrisca in combinatie cu kefirul
sunt foarte nutritive si contribuie la o buna functionare a organismului.
Hrisca o poti consuma inmuiata in apa, lapte sau iaurt si servita simpla sau cu
cereale si fructe.
Cum se procedeaza, in 150-200ml kefir se amesteca 1 lingura
cu varf hrisca macinata sau seminte intregi de hrisca, se pastreaza la rece peste noapte iar dimineata se
consuma ca atare, nu se consuma nimic timp de 4 ore in afara de apa iar o cura tine 10-15 zile.
In acest amestec se poate adauga dupa gust si putin ghimbir,
miere de albine, seminte si mieji, fructe uscate. Imediat o sa apara senzatia de satietate si o sa dispara senzatia de foame pe durata lunga de timp,
organismul o sa fie plin de energie si o sa dispara senzatia de oboseala si
somnolenta.
Daca se vrea o cura de slabire sanatoasa atunci se elimina din alimentatie orice sursa de zaharuri, grasimi, fainoase si alcool, se consuma alimente naturale bazate pe fructe si legume proaspete, multe lichide si miscare in aer liber.
Daca se vrea o cura de slabire sanatoasa atunci se elimina din alimentatie orice sursa de zaharuri, grasimi, fainoase si alcool, se consuma alimente naturale bazate pe fructe si legume proaspete, multe lichide si miscare in aer liber.
Faina de hrisca
Cum se face faina de hrisca. Intr-un blender se pun semintele
de hrisca alese si se mixeaza dupa preferinta mai fin sau mai grosier. Faina de
hrisca se pastreaza in pungi de hartie ca orice alta faina. Hrisca un aliment minune pentru sanatate!
Cateva valori medii nutritionale, 100g hrisca naturala fara aditivi sau conservanti contine: valoare energetica 343kcal/1436kj, grasimi 3,4g din care acizi grasi saturati 0,7g, glucide 71,5g din care zaharuri 0g, fibre 10g, proteine 13,2g, sare 0,002g, sursa Solaris Plant SRL.
Cateva valori medii nutritionale, 100g hrisca naturala fara aditivi sau conservanti contine: valoare energetica 343kcal/1436kj, grasimi 3,4g din care acizi grasi saturati 0,7g, glucide 71,5g din care zaharuri 0g, fibre 10g, proteine 13,2g, sare 0,002g, sursa Solaris Plant SRL.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu