Un gratar de porc mai special
este urmatoarea reteta de coaste de porc cu sos barbecue, un preparat din carne
de porc frumos colorat si aromat pe care-l poti face foarte simplu atat la
gratar cat si la grill acasa in bucatarie.
Ingrediente
- coasta de porc proaspata
- sos barbeque de casa
Mod de preparare
In primul rand cumparam sau facem
un sos barbeque pentru costite, o reteta simpla si rapida este si aici. Alegem
coastele de porc in functie de cate portii vrem sa facem, o coasta mare plina
de carne este suficienta pentru o portie, carnea de pe coasta o crestam usor sub
forma de degete. Introducem coastele de porc in sosul barbeque si le scoatem bine
unse intr-o punga de plastic alimentar unde le tinem cateva ore bune. Coastele
astfel marinate vor fi perfecte pentru fript la jar.
Incingem un gratar sau grill si
asezam coastele pe o parte, cu o pensula le ungem cu sos apoi le intoarcem si pe
cealalta parte si la fel le ungem imediat cu sos barbecue.
In functie de marimea bucatilor de carne si puterea gratarului, coastele se tin in jur de 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe farfurii si le putem servi dupa gust simple sau cu cartofi prajiti, salate si muraturi.
Alte retete pentru gratar: pastrama la gratar, burger de curcan, frigarui de curcan, mix grill de porc, scrumbie la gratar, saramura de hamsii, pui picant cu lamaie, retete mancare, sos gratar, marinata gratar, sos barbeque.
In functie de marimea bucatilor de carne si puterea gratarului, coastele se tin in jur de 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe farfurii si le putem servi dupa gust simple sau cu cartofi prajiti, salate si muraturi.
Alte retete pentru gratar: pastrama la gratar, burger de curcan, frigarui de curcan, mix grill de porc, scrumbie la gratar, saramura de hamsii, pui picant cu lamaie, retete mancare, sos gratar, marinata gratar, sos barbeque.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu