O reteta cu ciuperci este
urmatoarea reteta de ciuperci umplute la cuptor. Preparatul se face foarte
simplu si constituie o mancare gustoasa si consistenta.
Ingrediente
- ½ kg ciuperci champignon mari
- 1 ardei capia
- 200g kaiser
- 200g branza uscata
- 100g cascaval felii
- 50g unt
- 1 lingura ulei
- sare, piper si boia dupa gust
- patrunjel verde
Mod de preparare
Cum procedam, curatam ciupercile
de coaja si de picioruse si le spalam. Lasam ciupercile sa se zvinte si facem
umplutura astfel: calim intr-o tigaie la inceput ardeiul kapia taiat cubulete in unt si
ulei incins pana cand se inmoaie, apoi adaugam kaiserul taiat cuburi, iar dupa 1 minut
piciorusele ciupercilor taiate tot cuburi. Tinem compozitia pe foc pana cand
scade zeama lasata de ciuperci, adaugam sare, piper macinat si boia de ardei
dulce dupa gust, iar la final patrunjel proaspat tocat marunt, amestecam bine
si oprim focul.
Umplem ciupercile cu umplutura calduta, deasupra presaram branza rasa si acoperim cu felii de cascaval. Asezam
ciupercile umplute intr-o tava de cuptor si le dam la cuptor pentru 20 minute
la 200 grade, sau pana cand sunt facute dupa gustul fiecaruia.
Servim ciupercile imediat cat sunt calde ornate cu patrunjel verde tocat marunt. Mai merg servite si cu un sos de iaurt cu usturoi sau sos tzatziki.
Alte retete cu ciuperci: ciuperci pane, pastrama cu ciuperci, pui cu ciuperci, pui cu sos de ciuperci, mancare de masline, miel cu ciuperci, tocanita betivita, sote de ciuperci, ardei umpluti de post, sarmalute de post, ciuperci umplute cu oua de prepelita. Pofta Buna!
Servim ciupercile imediat cat sunt calde ornate cu patrunjel verde tocat marunt. Mai merg servite si cu un sos de iaurt cu usturoi sau sos tzatziki.
Alte retete cu ciuperci: ciuperci pane, pastrama cu ciuperci, pui cu ciuperci, pui cu sos de ciuperci, mancare de masline, miel cu ciuperci, tocanita betivita, sote de ciuperci, ardei umpluti de post, sarmalute de post, ciuperci umplute cu oua de prepelita. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu