Retete pentru gratar. Pentru
iubitorii preparatelor Fast Food de post sau vegetariene este urmatoarea reteta
de burgeri vegetali din fasole foarte nutritivi, sanatosi si satiosi, preparati
foarte simplu si usor, avand un gust delicios. Ingredientele sunt pentru 5
burgeri vegetarieni mari, poti folosi atat fasole alba, rosie sau neagra, cat si un
amestec de fasole, condimentele le pui dupa gust.
Ingrediente
- 2 cutii fasole conservata (420g cutia)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov potrivit
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri pasta de ardei
- ½ ardei iute
- ½ lingurita piper macinat
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita sare
- 50g branza tofu afumata
- 3 linguri pesmet
- rosii chery si rondele de ceapa pentru servit
- 5 chifle pentru servit
Mod de preparare
Cum facem un gratar de post. Intr-o tigaie se incinge putin
ulei si se caleste ceapa taiata marunt pana cand isi schimba culoarea, apoi se
adauga ciusca iute tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare, iar la
final patrunjelul uscat, pasta de ardei, sare si piper dupa gust.
Fasolea se scurge bine de zeama,
se rastoarna intr-un castron si se paseaza bine pana devine pasta. Se adauga tigaia
cu legume calite iar dupa ce se amesteca bine se pune branza tofu taiata
cubulete si pesmetul pana cand compozitia este bine legata.
Se incinge bine un gratar sau
grill si cu ajutorul palmelor se formeaza burgerii la dimensiunea dorita, se
ung cu ulei si se frig pe ambele parti pe gratarul incins.
Chiflele se taie pe jumatate si se incalzesc si ele putin pe gratar, se servesc burgerii intre cele doua felii de chifla dupa gust cu rondele de ceapa si felii de rosii. Alte retete de burgeri: burgeri de curcan, hamburger de casa.
Chiflele se taie pe jumatate si se incalzesc si ele putin pe gratar, se servesc burgerii intre cele doua felii de chifla dupa gust cu rondele de ceapa si felii de rosii. Alte retete de burgeri: burgeri de curcan, hamburger de casa.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu