Reteta Placinta De Casa Dobrogeana Cu Branza Si Iaurt Retete De Patiserie
O
reteta de placinta de casa foarte gustoasa si simplu de preparat este
urmatoarea reteta romaneasca din zona Dobrogei, o placinta traditionala cu
branza de oaie si smantana cu un gust foarte special. Pentru o tava de cuptor
mare avem nevoie de urmatoarele ingrediente, eu o sa folosesc un cuptor electric
turcesc in care poti face foarte usor atat diverse placinte deosebite cat si alte preparate
pe baza de carne si legume.
Pentru o tava mare 40/40 care la inceput pare enorma dar mancand din ea se micsoreaza vazand cu ochii:
-1
pachet foi de placinta congelate
-500g
branza telemea (branza uscata de oaie sau vaca)
-500g
smantana sau iaurt gras
-6
oua de tara
-100ml ulei
-2 linguri zahar tos
-2 linguri zahar tos
Mod
de preparare placinta dobrogeana
Se
vor folosi foi de placinta de cumparat, foi de placinta congelate care se vor scoate din congelator cu o zi inainte si se pastreaza in frigider sa se dezghete in
voie, iar cu 10 minute inainte de prepararea placintei se scot la temperatura
camerei in bucatarie.
La
inceput se face umplutara pentru placinta din branza, oua si smantana, se bat
bine 3 oua si se amesteca cu 250ml smantana apoi se adauga branza rasa si se
amesteca bine compozitia pana cand aceasta se omogenizeaza. Tava de cuptor se
tapeteaza cu hartie de copt in special daca avem o tava de aluminiu.
Se
desfac foile de placinta, se pune o foaie de placinta pe blatul de lucru si se
unge cu ulei iar deasupra se asaza alta foaie de placinta care se unge cu
smantana. Se pun 2-3 linguri de umplutura si se intinde uniform apoi foile de
placinta se ruleaza pana la capat sub forma de sul.
Se procedeaza la fel cu
toate foile de placinta, sulurile se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie
de copt si unsa cu putin ulei, sulurile se asaza dupa preferinta sub forma circulara sau drepte. Sulurile se ung cu ulei iar deasupra se pune smantana cu oua
amestecate bine, se stropeste cu ulei si se coace la cuptorul foarte bine
incins timp de 25-30 minute la 250 grade.
Cand placinta este gata se presara
zahar tos deasupra si se acopera cu un prosop timp de 15 minute apoi se
portioneaza si serveste atat calda cat si rece.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu