Retete Mancare Romaneasca Reteta Mancarica De Fasole De Post
O
mancare taraneasca nelipsita din bucataria romaneasca este urmatoarea reteta de
mancare de fasole gatita de post preparata la ceaun dupa o reteta taraneasca din batrani cu multe legume si plante
aromatice. Daca nu ai bunici la tara nu prea ai ocazia sa mananci o astfel de
mancare, este foarte gustoasa si are consistenta intre supa de fasole si fasole scazuta, reteta
este foarte simpla si se prepara foarte usor, urmareste reteta pas cu pas ca
sa-ti reuseasca.
Ingrediente
-500g
fasole boabe uscata
-1l apa
-3
linguri ulei
-5
cepe normale
-1
morcov mare
-1
ardei capia rosu
-1
ardei gras galben
-1
felie de telina radacina (1cm grosime)
-400g rosii taiate in suc de rosii la conserva
-2
linguri pasta de tomate
-1
lingurita sare grunjoasa
-1
lingurita cimbru, marar, patrunjel si leustean uscat
-1
lingurita boia de ardei dulce
-1
foaie de dafin
-½
lingurita zahar
-½
lingurita piper macinat
Mod
de preparare
-fasolea
se spala si se opareste timp de 15 minute in apa suficienta, dupa acest timp se scurge de apa
si se clateste apoi se pune la fiert in apa putina cat s-o acopere intr-un
ceaun sau intr-un vas cu fundul gros, se lasa sa fiarba la foc moderat timp
de 60 minute acoperita cu capac,
-cand
fasolea este 80% fiarta se pune o ceapa taiata fideluta, morcovul, ardeii si
telina taiate cubulete, legumele trebuie sa se vada asa ca nu se taie prea mic, se
continua fierberea pana cand fasolea este fiarta apoi se pun rosiile cuburi si toate
plantele aromatice,
-separat
intr-o craticioara se caleste restul de ceapa taiata fideluta in ulei incins si
o lingurita de sare, cand ceapa prinde culoare se presara putin zahar si se
amesteca, iar dupa un minut se adauga bulion si se amesteca apoi se
rastoarne peste fasole,
-se
mai completeaza cu apa daca mai este nevoie astfel incat consistenta mancarii
trebuie sa fie ca o mancare scazuta dar zemoasa, se continua fierberea inca
cinci minute, se potriveste gustul de sare si se opreste focul,
-mancarea
de fasole se serveste calda dar fiind o mancare de post merge foarte bine
servita si rece, merge alaturi o ciusca murata, o ceapa taiata in patru presarata cu sare sau
diverse muraturi dupa gust.
Alte retete de fasole: fasole in paine, tartine cu fasole, fasole cu costita, fasole batuta, burgeri de fasole, fasole rapida la tigaie.
Alte retete de fasole: fasole in paine, tartine cu fasole, fasole cu costita, fasole batuta, burgeri de fasole, fasole rapida la tigaie.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu